Modna Interactijada v objektivu modne policije

V petek, 14. junija,  ob 20:30 je na ploščadi knežjega dvorca v Celju potekala že četrta dobrodelna Modna Interectijada. Organizirali so jo člani Interact kluba Celje s pomočjo sponzorjev. Ob glasbi godalnega kvarteta Maxima so se po modni brvi sprehodile kreacije devetih mladih modnih oblikovalk, kot gostja pa je svojo kreacijo predstavila tudi Maja Štamol Droljc.

Ura je bila 20:10 in gostje so smeli vstopiti. Medtem  je modna policija napela oči in pogledovala za večernimi toaletami, ki pa so bile prireditvi primerno usklajene.

DSC_0008

Presenetili so nas predvsem ti fantje, ki si upajo izraziti svoj slog oblačenja. V splošnem potrebujemo v Celju več ljudi, ki si upajo biti drzni in s tem ustvarjati nov stil. Zelo dobra se nam zdi izbira rdeče verige in modro popackanih belih hlač. Vsi predstavljajo kontrast črni eleganci, vendar pa se še vedno držijo modne niti na drugačen način.

 DSC_0010

Prikorakali so tudi pisani čevlji, ki jim je iz strani modne policije dodeljena titula najlepših čevljev Modne Interectijade.

DSC_0007

 Kot se spodobi so skoraj vsa dekleta bila oblečena v elegantno toaleto ali coctail obleko z visokimi čevlji ali balerinkami.  In poleg obleke je obvezen še nakit. Letos je se ta ponaša z velikimi in opaznimi kosi. Tudi ti so bili prisotni na gostih četrte Modne  Interectijade.

DSC_0005

Dekleta so se tokrat res potrudila in si vzela veliko časa za urejanje in izbiranje pravih oblačil, ki jih narekujejo tudi letošnji trendi. Opazili smo  obleke potiskane s ”paterni”, ki so letošnji pravi hit mode. Tudi dolge obleke vse do tal, kombinirane z visokimi petami, so letošnji top kosi modnih privrženk.

DSC_0003

V objektiv smo ujeli priznano modno kreatorko Majo Štamol Droljc, ki pa ni navdihnila samo z lastno kolekcijo na modni brvi, ampak tudi s svojo pojavo v modri prozorni obleki in čevlji z debelo, črno-belo peto. Kot pravijo kritiki, je Maja vse bolj drzna in modna policija pravi: »Le tako naprej!«.

DSC_0012

Luka Marcen ni samo mladi nadobudni igralec in režiser, ampak je tudi član Interact kluba Celje z okusom za modo. Tokrat je presenetil z zelenim suknjičem, ker naj bi zelena barva izžarevala pozitivno energijo, harmonijo in navdihnila človeka s kreativnostjo.

Za vas, dragi bralci Spletka , smo se pri petih modnih oblikovalcih, ki še niso takoj po prireditvi pobegnili,  pozanimali, kaj izražajo njihove modne kreacije in ostale zanimive podrobnosti.

Veronika Mraz

Sama kolekcija predstavlja feministko s pokončno držo in ima priokus moškega, vendar  pa še vedno obdrži žensko linijo. Moškost je izražena v usnju, medtem ko je ženskost v čipkah in beli barvi.  Moda jo veseli že od otroških let in vse do danes, ko ji je dokončno uspelo pokazati svojo prvo kolekcijo.  Njena oblikovalska pot se je začela z risanjem kreacij in nadaljevala je s tečajem, kjer se je naučila šivati ter dobila s tem še več inspiracije.  Pravi, da dobiva ideje za svoje kreacije z njenih potovanj ali listanja po modnih revijah.

1009888_481957418549805_1885736224_n

N & A

Zaupali sta nam, da jima je najbolj všeč slog 40 let prejšnjega stoletja.  Ta slog sta tudi uporabili na kreacijah in  ga uspešno modernizirali v šoli in doma.  Ena izmed njiju nam je zaupala, da jo navdušujejo kolekcije Chloe in Dior-ja.

1005704_481955281883352_1600303535_n
Manja Žohar

Sama jo imenuje kar ” Two week collection”, ker je bila zelo hitro narejena.  V kolekciji prevladujejo čiste linije. Sama ideja kreacij izvira iz umetnin, ki jih mlada modna oblikovalka črpa iz svojega arhitekturnega znanja.  Za modno oblikovanje je kriva njena prijateljica, ki jo je nekoč povabila na rojstni dan.  Tako se je odločila narediti belo krilo iz zaves, ki ji je dalo vzgon za začetek modnega  poustvarjanja. Njene prave oblikovalske sposobnosti je prvič pokazala pred štirimi leti na prvi Modni Interectijadi.

998881_481956981883182_1608350621_n

 

Maja Štamol Droljc

Pravi, da navdih za kreacije dobi povsod.  Vsake toliko časa se odpravi v kakšno veliko mesto, kjer na ulicah pobira inspiracije. Natančno določenega modnega idola nima, pravi pa, da je Prada tista, ki navdušuje vsako leto z drugačnostjo, blazno inovativnostjo v materialih in krojih.  Takoj prepozna lepe stvari in zna ženski kreirati obleko, ki ji bo zagotovo pristala. Meni pa, da Slovenke v modi niso drzne, so bolj zaprte in introvertirane.  Spremlja tuje modne trende preko vseh medijev in meni, da jim vsi sledimo in jih na svoj način preuredimo. Sicer pa sama ne ustvarja celotnih kolekcij, ampak bolj unikatne obleke, ki so izdelane po meri.  V bistvu  so njene kreacije na Modni Interectijadi  skupek  dela v zadnjem letu, ki je bil tudi predstavljen na dveh ”fashion week-ih”.

mat5

Lara Bernot

Ideja  za kolekcijo temelji na feminizmu. Želela je prikazati samozavestne, intelektualne, močne ženske, ki si upajo narediti korak naprej in imajo samoiniciativo. V svojih kreacijah je poudarila ramena in tako ženski nadela priokus moškega. Pri ustvarjanju kolekcije  je iskala bolj moške materiale, ki na ženski izgledajo ženstveno in se igrala s kroji ter strukturo oblek.

995667_481957341883146_503515459_n

 

Manekenke so bile navdušene nad kreacijami in zadovoljne s potekom modne revije. Zaupale so nam, da je v zaodrju potekala prava zmešnjava oblačenja in slačenja, ki pa je najbrž kar značilna za tovrstne modne prireditve. Naj omenimo, da to vzdušje vsekakor na modni pisti ni bilo vidno, saj se je Interactijada odvila resnično profesionalno. Na tem mestu vse pohvale organizatorjem in celotni ekipi četrte Modne Interactijade. Modna policija Spletka pa se že veseli pete edicije tega dobrodelnega dogodka, ki je kot tak v Celju edinstven.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja