Mladost je stresla Celje

Dan mladosti, 25. 5. Vsi gremo na največji celodnevni glasbeni spektakel v Celju, Mladismo OPEN AIR 2013. Seveda tega dogodka ni zamudila Spletkotova ekipa, ki ga je spremljala vse od začetka, do konca.

Ob 15. uri so vsi letošnji maturantje znova obudili spomine na maturantski ples in zaplesali četvorko v Maturantski paradi. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za spominek na ta poseben dan v Celju: vsi plesalci četvorke, so dobili majico Plesnega vala, ki skrbi za plesno znanje vseh maturantov. Za glasbo je skrbel Alex Volasko z bendom, Kvintet do jutra, DJ Kuky & DJ Illusion.

Medtem so v hali potekale razne dejavnosti: igrala se je košarka, svoje sposobnosti lokostrelstva si lahko preizkusil v igri Zadeni Hildo! Da, tudi Hilda Tovšak je bila z nami, ampak nekako nam streljanje ni šlo dobro od rok.  Potekale so Igre brez meja, kjer se je Spletko zelo izkazal, za kar se lahko pohvalimo tudi z nagradami. Ampak zanje smo se res potrudili: vožnja s skirojem po najbolj ovinkasti poti, kar jih je človeško oko videlo, hoja štirih članov skupine z balonom na sredini, ki se ga ni smela dotakniti nobena roka, tekanje dveh na drug del hale, ki sta z usti držala vsak svojo konico surovega špageta, ta pa se ni smel zlomiti, ter tekanje na cilj tako, da je eden nesel drugega na hrbtu. Jaz sem bila samo tista, ki so jo nesli, torej mi ni bilo hudega. Za smeh je bilo vsekakor poskrbljeno, član Spletkove zasedbe, katerega imena ne izdamo, da ne bodo vsi vedeli, kako neroden je, je precenil svoje zmožnosti, ko je svojega sotekmovalca nesel na hrbtu in  z vso silo treščil na tla. K sreči so njegova kolena ostala cela.  Svojo srečo smo iskali na kolesu sreče, ki nas je obdarilo z brezplačnim kopiranjem, mapo, pisalom, zvezkom. Ekipa iz Pice Špice je skrbela za lakoto, skupina mladih iz podjetja Coca-Cola pa za to, da nihče ni bil žejen, seveda je vsak lahko dobil tudi unikatno pijačo z napisom  Ta Coca-Cola je zate,…

Čas nas je hitro pripeljal do sedme ure zvečer in že se je na odru prikazala skupina BO! Meni ter nekaterim prisotnim sicer malo manj znana, ampak vseeno je bilo zabavno opazovati nekaj njihovih oboževalcev in predvsem oboževalk, ki so v ples zagotovo vložile vso energijo tistega dne. Pridružila se jim je tudi neka fotografinja, ki je fotoaparat na stojalu pustila kar sredi hale. Me zanima, kaj bi naredila, če bi ga kdo odnesel? Ali bi sploh opazila, ko je pa tako zatopljeno migala v ritmu glasbe?

V hali je bilo vse več ljudi, ki so se zibali v glasbi cover banda  Parnega Valjaka, po imenu  Varni paljak. Imenitno vzdušje, človek sploh ne bi pomislil, da ne posluša čisto prave hrvaške zasedbe. Tudi mi smo zapeli in zaplesali, saj bi bilo čudno, če bi se ob hitih, kot so Ugasi me, Dok je tebe, Lutka za bal in mnogih drugih, le gledali in sedeli pri miru.

Sledilo je presenečenje večera!

Na odru so nas pozdravili fantje in dekleti iz plesne skupine Faraon ter pokazali, da je ples res tisto, kar jim je bilo v zibelko položeno. Da ne bom govorila samo o plesu, lahko rečem tudi kakšno  o videzu. Sicer oblačila niso bila iz zlata ali kaj podobnega, je pa bila frizura enega izmed plesalcev res svetlikajoče roza barve. Torej, če bi zmanjkalo elektrike, bi eno neonsko žarnico  zagotovo imeli.

Po plesnem spektaklu Faraonov je sledil težko pričakovani nastop skupine Mi2. Dvorana je bila že dobro napolnjena in vse, ki so bili na koncertu, je doletela posebna čast, saj so Mi2-Jevci predstavili tudi dve novi skladbi. Kasneje so nadaljevali s starimi hiti in na koncu odpeli Odhajaš… No, mi smo ostali. Med čakanjem na Plavi orkestar si je Spletkovo oko vzelo čas tudi za podroben ogled publike, med katero se je našla tudi slovenska manekenka Tina Grebenšek, ki je sodelovala v Slovenskem top modelu in zdi se mi, da se je prav dobro zabavala z izbrano družbo. Tudi kakšne modne polome sem iskala, ampak nekako je bila svetloba prešibka, da bi lahko zaznala kaj posebno norega. A čeprav je bilo zunaj mrzlo, mini kril ni manjkalo, noro visokih petk pa tudi ne. Na žalost se pogumna, a rosno mlada dekleta, ki bi rada razkazovala svoje s čevlji podaljšane noge, nekako še niso seznanila s tem, da visoke pete niso ravno primerna obutev za zabavo, ki bo trajala dolgo v noč. Torej, ko sem skupino mladenk zopet srečala so bile v… balerinkah. Medtem pa so zvezde starega pop-rocka že skupaj z množico prepevale stare legendarne pesmi še iz časa Jugoslavije in opazila sem, da je dosti prisotnih bilo tudi starejših ljudi, ki so skupino zagotovo že spremljali na samem začetku glasbenega ustvarjanja. Vrhunec večera pa je zagotovo ustvaril Saša Lošić Loša, ko je začel prepevati slovensko  pesem Dan ljubezni. Trenutek, ki ga zagotovo ne bo nihče pozabil. Vse skupaj pa je že teklo h koncu in tudi skupina Plavi orkestar se je poslovila od vseh zbranih.

Vsi, ki ste bili tam, veste, da tudi drugo leto tega dogodka ne boste zamudili in vsi, ki niste prišli,lahko vam je žal!

Se vidimo naslednje leto!

Agnes.

 

 

2.jpg 10.jpg 4.jpg 6.jpg 15.jpg 14.jpg 13.jpg

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja