Mladinsko gledališče Pandam predstavlja igro Pepelko

Vabljeni na otroško dramsko predstavo Pepelko (kar predstavlja novost s strani Mladinskega gledališča Pandam, ki je do sedaj ustvarjalo le predstave za srednješolce in odrasle) v petek, 14. junija 2013 ob 20.30 uri in v soboto, 15. junija 2013 ob 10.30 uri v Atrij Celjskega mladinskega centra. Čeprav so ciljna publika otroci, verjamemo, da se v vsakem izmed nas skriva vsaj malo otroške razigranosti in smeha ter da je prav, da obujamo spomine na naše otroštvo in zgodbo o Pepelki.

plakat_n

Celotna predstava je zasnovana kot nasprotje zgodbe o Pepelki s samostojnimi dodatki režiserke, dijakinje naše šole, Samanthe Rajh. Poudarja načelo pravičnosti in poštenosti ter prikazuje človeka z dobrimi in slabimi lastnostmi.

 Nekoč sta živela mož in žena, ki sta imela ljubkega ter nadvse prijaznega sina, ki jima je, ko je bil še mlajši, nekega dne padel v vedro s pepelom. Od takrat dalje so ga vsi klicali Pepelko. Bili so srečna družina, dokler ni mož zbolel in umrl. Ovdovela žena se je kmalu spet poročila in za moža vzela prav tako vdovca, ki je imel iz prejšnjega zakona dva sinova. To je bil ošaben moški, hitre jeze in pokvarjenega značaja. Njegova sinova sta bila sicer lepa, urejena, a prav tako hudobna. Takoj po poroki je celotna družina pokazala pravi obraz in pastorku začela nalagati najtežja in najbolj umazana opravila, med drugim sta mu tudi oba krušna brata odvzela vse stvari, ki jih je imel ter se neprestano norčevala iz njega. Kljub vsemu je Pepelko potrpežljivo prenašal vse tegobe. Nekega dne pa se je po kraljestvu razširil glas o kraljevem plesu, na katerega so bili povabljeni najlepši fantje v deželi. Kraljeva hči, plemenita in nadvse lepa princesa, si naj bi na plesu izbrala bodočega moža. Ko je končno prišel težko pričakovani dan, je tudi Pepelko izrazil željo po obisku princese, hudoben očim pa mu je postavil nemogoč pogoj, zato se je užaloščen vdal v usodo …

V izvedbi MGP-ja (Mladinskega gledališča Pandam):

Režija: Samantha Rajh

Igrajo:
PEPELKO: Mario Knapić
MATI: Gea Gračner
g. KORUZA/g. ZGAGA: Timotej Jevšenak
PERO ZGAGA: Žiga Verk
TINČ ZGAGA: Nejc Gerečnik
PRINCESA: Sara Polanc
VILA/PESTUNJA: Anja Oset
PRIPOVEDOVALKA: Samantha Rajh

LOKACIJA: Atrij Celjskega mladinskega centra.
V primeru slabega vremena v dvorani mladinskega centra.
Prost vstop!
Odlomek iz predstave pepelko:

PERO IN TINČ:  Mati si prinesla?

MATI: Sem sem, izvolita.

TINČ: Mmm kako čudoviti obleki, tole bom kar jaz vzel, oh princesa se ne bo mogla upreti moji lepoti.

PERO: Jaja prav tvoji, kozel domišljavi, kar vidim jo kako poljublja lice… meni! Dej sem to obleko!

 TINČ: Ne dam merjasec nesramni, ne dam!

 PEPELKO: Mati, smem tudi jaz na ples?

 PERO IN TINČ: Kaaj  takole razcapan na ples??!!

 …..  

Povabljivo, kajne? Za več smeha, prisrčno vabljeni ta petek in soboto v Mladinski Center Celje!

foto9953_1083795777_nfotoo629269_n

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja