Mladi za mlade

Ali kdaj pomisliš na nekoga, ki nima hrane, nima obleke, nima za zvezke, za avtobus? Na nekoga, ki mu šolanje predstavlja breme? Se kdaj ustaviš ob misli na nekoga, ki nima? Nekoga, ki mu je bilo človeško dostojanstvo v nekem pogledu odvzeto? Takšnih ljudi je v današnji družbi vedno več, njihova revščina se prikriva. Skrivajo jo sami in skrivamo jo mi, ki ne naredimo ničesar za boljši jutri.

Dijakinje prvih in drugih letnikov vseh treh programov smo se odločile, da to z vašo pomočjo spremenimo. Spremenimo in skupaj s Karitasom pomagamo vsaj nekaterim. Pomagamo svojim sošolcem, prijateljem, tistim, ki nas potrebujejo. Pomagajmo mladi, za mlade!

Od četrtka, 10. marca, do petka, 18. marca, bomo dijakinje v prvem nadstropju pred kabinetom dijaške skupnosti med odmori zbirale hrano z daljšim rokom uporabe, kot so testenine, moka, sladkor, marmelada, namazi, žitne kašice, riž, mleko za dojenčke, konzerve, olje, trajno mleko, stvari za osebno higieno, vložki, plenice za otroke, pralni prašek, detergent, šampon … Zbrano bo Karitas posredoval družinam v stiski, družinam naših dijakov in dijakov po širši celjski regiji.

Povabljeni pa ste tudi, da napišete sporočilo s spodbudno besedo ali lepo mislijo – ta sporočila bomo, kot hrano za srce, dodali paketom s hrano.

Stopimo skupaj, mladi, za mlade!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja