Mladi slovenski podjetniki bodo glas o slovenskem znanju širili po vsem svetu

V petek zvečer se je zaključil izbor za najboljši slovenski startup po izboru organizacije TechCrunch – največjega svetovnega podjetniškega medija.(info o dogodku: http://techcrunch.com/2013/07/04/techcrunch-balkans-steams-through-belgrade-and-zagreb-ljubljana-is-next/)

Na dogodku so TEKMOVALA NAJBOLJ ZNANA SLOVENSKA TEHNOLOŠKA STARTUP PODJETJA (Toshl, Lumu, Beezinga, …), ki so se borila za glavno nagrado: priložnost, da se predstavijo na konferenci TechCrunch Disrupt, ki velja za osrednji podjetniški dogodek leta. Če bi to postavili v športni kontekst – UVRSTITEV TJA (MOŽNA JE SAMO S PRIPOROČILOM ALI POVABILOM) JE PRIMERLJIVA Z UDELEŽBO ŠPORTNIKA NA OLIMPIJSKIH IGRAH. V okviru dogodka bo tudi izbor najbolj perspektivnega svetovnega startupa.

Kar je morda najbolj presenetljivo, je dejstvo, da je na izboru zmagal startup E-Beat, ki ga je ustanovil komaj šestnajstletni dijak Gimnazije Novo mesto, Gašper Grubar, v ekipi pa so vsi še mladoletni. To je neverjeten uspeh, ki je navdušil tudi komisijo tujih podjetniških strokovnjakov in vlagateljev, ki so prišli v Slovenijo. Bili so si enotni, da je to nepredstavljivo tudi v svetovnem merilu – na konferenci Disrupt še nikoli ni bilo tako mlade ekipe.

Gašperjev uspeh je dokaz, da NI PRAV NOBENE POTREBE, DA SE OZIRAMO NA KRIZO IN RAZMIŠLJAMO LE O TEŽAVAH, KI JIH IMA SLOVENSKO GOSPODARSTVO. Tudi uspešnih zgodb je mnogo, sploh če se ozremo k mladi generaciji, katere čas šele prihaja. Njegova zgodba je navdih za vrstnike, ki morajo razmišljati pozitivno in ne glede na gospodarsko stanje verjeti, da je prihodnost še vedno trdno v njihovih rokah. Za starejšo generacijo pa je to izziv, da sprejmejo tisti kanček mladostne drznosti in širokopoteznosti, ki so ga morda izgubili zaradi vpliva trenutne gospodarske situacije. Danes se lahko vsi zgledujemo po njem.

Mladi podjetnik, katerega naslednji cilj je predstavitev svojega podjetja na tekmovanju za najboljši dijaški startup in študijski obisk Silicijeve doline to poletje, je PLOD USTVARJALNIKOVE VALILNICE MLADIH PODJETNIŠKIH TALENTOV. Ustvarjalnik je podjetniški peskovnik, ki po vsej Sloveniji organizira podjetniške delavnice, krožke in izobraževanja in pod svojim okriljem mentorira srednješolce, ki želijo postati podjetniki.

E-BEAT je aplikacija, ki glasbenikom omogoča avtomatski zapis not ob igranju instrumenta, torej je kot neke vrste Google Translate med glasbo v zvočni obliki in notnimi zapisi. Trenutno se testira med izbranimi glasbeniki, za širšo javnost pa bo predvidoma na voljo septembra.

tc3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja