MESEC SOLIDARNOSTI, DOBRODELNI KONCERT IN ŠE KAJ …

OKTOBER SMO NA GIMNAZIJI CELJE – CENTER POSVETILI SOLIDARNOSTI

DRT in Dijaška skupnost GCC je oktober naslovila kot mesec solidarnosti. Začel se je pravzaprav že z Naših 100 + 6 ter akcijama Očistimo Slovenijo in #zaLano, ko smo tekli in zbirali prispevke za 8-letno deklico Lano, ki ima hudo obliko cerebralne paralize. Zbrali smo 800 EUR. Zanjo letošnje šolsko leto 4. c-razred organizira sedaj že 11. tradicionalni dobrodelni koncert z naslovom HODITI PO SONCU. Ta bo v četrtek, 25. 10. 2018, ob 11.30 v športni dvorani GCC in kot po navadi, bo to odličen (in razmišljujoč) uvod v jesenske počitnice. Konec tematskega meseca pa bomo obeležili s (tudi tradicionalnim) kostanjevim piknikom, v petek, 26. 10., med glavnimi odmori na rondoju za šolo. 

Dobrodelni koncert GCC že 11 let predstavlja eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem in ponosni smo, da je v tem dobrem desetletju postal nepogrešljivi del utripa na šoli.

Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. c-razred, ki k sodelovanju pri akciji vabi celo šolo in vas prosi, da v skladu z vašimi možnostmi prispevate v letošnji dobrodelni sklad za 8-letno Lano, ki trpi za hudo obliko cerebralne paralize in nujno potrebuje drage fizioterapije.

Lepa navada iz preteklih let je, da tisti, ki želi prispevati, prispeva najmanj znesek dveh jutranjih kav (torej vsaj 3 EUR) … Razredne blagajnike prosimo, da denar pravočasno oddate prof. Marjani Turnšek, učitelji pa lahko vaš prispevek oddate v škatlico v zbornici.

V preteklih letih smo sedanji, nekdanji dijaki, učitelji, gostje in pokrovitelji s koncerti zbrali že več kot 55.000 EUR. Pomagali so žrtvam naravnih in prometnih nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami.

Na letošnjem koncertu so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije. Program bodo oblikovali pevec skupine Mi2 Tone Kregar, ki bo to pot nastopil s šolskim bandom Tooth in the Sky, zasedba Nude, legendarna GCC zasedba The Šlagers in plesna skupina Power Kickz.

Ponosni smo, da je ta dijaški projekt v dobrem desetletju prerasel okvire naše šole in da je dokaz za to, da mladi o vrednotah ne le govorite, ampak jih tudi živite. Na GCC smo zelo ponosni tudi na to, da je bil naš skupni trud na humanitarnem in prostovoljskem področju nagrajen z nazivom Junaki našega časa, ki nam ga je podelila Slovenska filantropija in da je solidarnost na naši šoli trdna in zakoreninjena vrednota.

Vabljeni, da tudi letos podprete naša prizadevanja in akcijo #zaLano. Pridružitev se nam na koncertu (vstopnina – prostovoljni prispevek) oz. nakažite donacijo na TRR SI56 SI56 0510 0801 5331 133, sklic: SI00 2991, namen: DONACIJA ZA LANO, naslov: Društvo za povezovanje dijakov, učiteljev in prijateljev Gimnazije Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje.

Iskrena hvala za vašo pomoč in podporo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja