MEPI spet osvaja – tokrat Dijaški dom Antona Martina Slomška

MEPI – mednarodno priznanje za mlade je v našem hramu učenosti zelo uspešno, letos imamo pokrite vse tri stopnje – bronasto, srebrno in zlato. Zasnova programa temelji na osebnem (individualnem) izzivu. Mladim predstavlja netekmovalen program prostovoljnih, športnih, kulturnih, intelektualnih in avanturističnih dejavnosti, ki spodbujajo osebno odkrivanje in rast, samozaupanje, vztrajnost, odgovornost do samega sebe in ne nazadnje služenje (njihovi) skupnosti.

Da pa bi to dobroimetje lahko izkusili tudi drugje, smo danes na šoli gostili vzgojitelje iz Dijaškega doma Antona Martina Slomška iz Maribora, saj tudi oni želijo z MEPI-jem popestriti dijaška življenja.

Najprej sta jim zlatnici Mojca Oprčkal in Tina Krulec s koordinatorico prof. Marjeto Brežnik na kratko razkazale šolo, nato pa so se zasidrali v ravnateljevi pisarni, kjer so vzgojiteljem odgovorile na njihova vprašanja, jim predstavile delovanje MEPI-ja iz praktičnega vidika in jim podale nekaj idej za cilje na določenih štirih področij. S tem so jim pomagale do lažjega začetka in boljšega opravljanja samega programa.

Naslednji vikend pa bodo naši MEPI-jevci konec tedna preživeli na šoli, saj imajo skupne dvodnevne priprave na odpravo. Vas, dragi dijaki, spoštovani starši in profesorji, pa vljudno vabimo, na slovestno podelitev srebrnih in bronastih priznanj, ki bo v petek, 13. 1. 2017, ob 19.00 v Narodnem domu v Celju! Veseli bomo, če se nam boste pridružili.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja