Maturantski ples generacije 2017

Za naše četrtošolce se je danes, 4. 3., ob 20.00 pričela najdaljša srednješolska noč – maturantski ples generacije 2017. V dvorani Golovec so se prižgali žarometi, zaslišali so se prvi zvoki koračnice in plesalci so se podali na plesišče.

Opisati maturantski ples z besedami je v bistvu težko. Vsak je poseben in enostavno drugačen. Izjemno sem ponosen na vse maturantke in maturante, Matevžu in Tini se zahvaljujem za čudovit govor, moji soplesalki Katarini za nepozaben dunajski valček, vsem za izjemen večer in čarobno noč, v imenu vseh maturantov pa učiteljem, razrednikom še posebej pa pevkam in pevcem za maturantsko himno, pa Šlagersom in The Takeover za bombastične nastope, staršem za super vzdušje in podporo ter profesoricam Turnškovi, Bradeškovi in Lajlarjevi za organizacijo maturantskega večera 2017.

To so besede ravnatelja Gregorja Deleje, ki tudi to noč zavzema prav posebno mesto med maturanti in maturantkami – mesto mentorja, motivatorja in podpornika raznovrstnih sanj.

Po uradnem delu nas je na plesišče zopet povabila skupina Sekstakord. To je bila odlična priložnost, za nas novinarje, da se malce podružimo z občinstvom in pridobimo povratne informacije, kako se odvija ta čarobna noč.

Letošnji maturantski ples – moj oziroma naš – se mi bo zasidral v spomin kot eden najlepših večerov v življenju. Vse je bilo po pričakovanjih, zelo sem užival v plesu, sicer z malce treme zaradi govora, ampak že po uvodnih besedah in ob pogledu po dvorani, po vseh zbranih sošolkah in sošolcih, učiteljih in naših gostih je živčnost tudi hitro minila. Občutki so neverjetni in želim si, da bi jih podoživljal spet in spet. Ponosen sem, da sem preživel 4 leta na tej res neverjetni, najboljši šoli in upam, da ta ponos delimo vsi. Po včerajšnji noči se bo se neštetokrat težje posloviti od šole, ravnatelja, profesorjev, sošolcev in vseh dogodkov, ki smo jih doživeli ter vseh spominov, ki smo si jih ustvarili v teh štirih, enostavno drugačnih letih.

Matevž Metulj, 4. J, predsednik DS

Težko opišem ta poseben večer. Maturantski ples je bil preprosto nepozaben, čudovit in zelo dobro organiziran, vse zahvale gredo našim trem profesoricam. Res enkraten večer, ki ga je bilo prehitro konec. Bila sem kar precej živčna zaradi govora, a mislim, da je bilo na koncu vse v redu. Cel večer je bil zame precej čustven, ker označuje nek začetek konca na tej res enostavno drugačni šoli, a sem vesela, da mi je uspelo zadržati solze. Lepo ga je bilo preživeti v družbi sošolcev, prijateljev in družine, ter tudi videti profesorje v malce drugačni luči kot ponavadi. Če bi lahko, bi ga takoj ponovila.

Tina Krulec, 4. Č, podpredsednica DS

Nekatere plese sem malo pozabil, ampak so bili vseeno ok. Večer je zelo lep, tudi nastopi so čudoviti in zanimivi. Če bi želel zaslužiti 500 €, bi si moral pobriti glavo, ampak nisem želel razočarati svoje soplesalke, zato sem se odrekel novemu fotoaparatu … Je pa večer vseeno zabaven in sproščen.

Amadej Canjuga, 4. I

Upam, da so maturantke in maturanti zadovoljni z letošnjim plesom, saj mislim, da smo se kot šola potrudili in pripravili dober maturantski ples. Prav tako upam, da se zavedajo, kako ponosni smo nanje in da jim tudi v prihodnje želimo vse najboljše!

Ana Pečnik, razredničarka 4. I

Ob polnoči sta skupini The Šlagers in The Takeover zapustili svoje mesto na odru in ga predali Sekstakordu, ki je najprej vse pare, skupaj s plesnima učiteljema, povabil na 5 slik četvorke, ki jih je dopolnila 6, malce drugačna in najzanimivejša slika. Maturante ter maturantke, starše, profesorje in vse ostale goste pa bo še dolgo v noč spremljala tudi Nuša Derenda.

Sledkovi novinarji vam, dragi četrtošolci, čestitamo in upamo, da ste vaš maturantski ples zaužili s polno žlico. Vsi smo zelo ponosni na vas in ostanite še naprej #enostavnodrugačni!

1 Komentar

  1. Pingback: MODNA POLICIJA – maturantski ples | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja