MATEMATIKI Z GCC ODLIČNI V BOLGARIJI

Bronasta ekipna in individualna medalja za matematike z GCC na mednarodnem tekmovanju Mathematics without borders, kjer je Slovenija letos sodelovala prvič

Po izjemnem mednarodnem uspehu na Kitajskem, kjer je 11-članska ekipa dijakov Gimnazije Celje – Center na tekmovanju World Scholars Cup v preteklem tednu osvojila 41 priznanj, so seznam številnih dosežkov šolskega leta 2018/2019 dopolnili tudi matematiki z GCC. Ekipa v sestavi četrtošolcev Maje Ciglar, Mance Stran in Mitja Suvajca je v bolgarskem mestu Nessebar na mednarodnem tekmovanju Mathematics without borders v hudi konkurenci 1200 tekmovalcev iz 15 držav osvojila ekipno bronasto priznanje, Manca Strah pa tudi individualnega bronastega. Tekmovanje, ki je potekalo med 28. 6. in 1. 7., sicer že šest let zapored poteka na črnomorski obali Bolgarije, in sicer v dveh etapah – individualni, kjer se naloge povezujejo ter skupinski, kjer tekmovalci rešujejo 20 nalog predpisanih s tekmovalnim katalogom. Mentorica ekipe z GCC je bila prof. Tatjana Ravničan Ganzitti. Ta je v imenu šole, Celja in Slovenije, ki je na tekmovanju sicer sodelovala prvič, z organizatorji in predstavniki lokalne skupnosti simbolično posadila tudi vrtnico, ki bo odslej nosila ime naše države in na prihodnja tekmovanja vabila slovenske udeležence.
Ne glede na to, da so se poletne počitnice že začele, pa na GCC ne počivajo. 6. 7. se na štiridnevno koncertno turnejo v Srbijo odpravlja FaVoZa, fantovska vokalna zasedba GCC, 17. 7. pa bo v britanski Wales odpotovala 31-članska ekipa dijakov in mentorjev programa MEPI – mednarodno priznanje za mlade, ki bo v tej državi Združenega kraljestva opravljala zaključno stopnjo programa – zlato pustolovsko odpravo. V drugi polovici avgusta bosta dve delegaciji učiteljev v okviru programa Erasmus+ odpotovali tudi na spremljavo dela v šolah in vrtcih na Finskem in Švedskem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja