M53 – Suženj slepote

Marko Petriček, bivši dijak Gimnazije Celje – Center in študent medicine, ki bo kmalu bolj znan pod imenom M53, nas je pred nekaj časa razveselil z novico, da bo kmalu posnel svoj prvi videospot.

Že od nekdaj vemo, da se Marko rad ukvarja z glasbo, tako ali drugače. Večina ga najbrž pozna kot člana zasedbe Oktet9, sicer pa je marsikatero dekle, ki je pred vpisom na gimnazijo razmišljalo, ali naj se res odloči za GCC, privabil s svojim rapanjem v GCC himni. Sedaj je razširil svoja obzorja in poskuša pri tem dejanju pomagati tudi ostalim. Ves čas pa se drži žanra, s katerim je navdušil v GCC himni.

Danes, 31. 1. 2013, je facebook preplavila vesela novica, in sicer da si lahko ogledamo Petričkov prvi videospot in prisluhnemo njegovi skladbi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ljXScUvmKvg[/youtube]

V naslednjih tednih lahko na Spletku pričakujete tudi intervju z novopečenim raparjem, zaenkrat pa si preberite njegovo sporočilo dijakom Gimnazije Celje – Center:

V času srednjega šolanja sem bil poln jeze in nerazumevanja do sveta. Nikakor nisem uspel razumeti, ZAKAJ živimo kot živimo. Zakaj ustroj sveta dovoljuje vse grozote, ki se dogajajo? Zakaj so vsi tiho? Zakaj redko kdo sploh še reagira na svojo okolico?

Bolj kot sem se spraševal, težje mi je postajalo – a kdor išče, ta najde! 🙂
Z branjem in lastnim razmislekom sem našel veliko več odgovorov, kot bi si kdajkoli zamislil. Zato svojo hip hop pot začenjam s komadom, ki ruši predstave o svobodno-demokratični iluziji, v kateri živimo.

Dijak ali dijakinja, dvigni glavo, dvigni pest,
spoznaj samega sebe in verjemi vase!!!

Vsi smo povezani, PEACE GCC!!!

M53

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja