LPS BAND IN ŠPIL LIGA!

LPS band je skupina dijakov naše šole, katere ste prav gotovo že slišali na kateri izmed naših prireditev. Nastopajo na številnih prireditvah izven naše šole, bliža pa se veliki finale natečaja, pri katerem jim lahko pomaga vsak izmed nas!

Člane LPS benda smo prosili, naj se nam na kratko predstavijo:

LPS band je nastal pred dvema letoma v Music roomu naše šole. Ime je nastalo, ker nas je aktualni profesor športne vzgoje Gregor Barič rad oklical za »lepe, pametne in sposobne.«. Ker nam je bil zven naslova LPS [El Pi Es] všeč, smo se takrat odločili, da si ga nadenemo kot ime banda, češ da naj o pomenu odloča vsak sam. Trenutno nam je najbolj všeč interpretacija Last Pizza Slice. Našo glasbeno pot je zaznamovalo veliko nastopov na dogodkih Gimnazije Celje – Center, v središču Celja, v Narodnem domu Celje, v Rimskih Toplicah, v Žalcu in Velenju. Štirje nastopi na katere smo najbolj ponosni so:
-nastop na Dobrodelnem srečanju zasedb s celjskih srednjih šol »Bendfest« v MCCju
-online koncert iz Studia Killing Production v Žalcu
-Zmaga na Centroviziji 2019 na Gimnaziji Celje – Center
-Zmaga na 2. večeru Špil lige 2020/21
Našo glasbeno pot smo začeli z nekomercialnimi priredbami komercialnih uspešnic, zdaj pa aktivno delamo na avtorski glasbi.

Kaj vas naredi #enostavnodrugačne?

Predvsem energija in povezanost, ki jo izžarevamo na odru. Vsi gojimo močno ljubezen do glasbe in intenzivno uživamo vsak trenutek, ko lahko skupaj igramo.

Kakšno glasbo najraje ustvarjate in zakaj ravno to – glasba?

Še sami nismo prepričani, kako bi zvrstno opredelili našo glasbo. Rekli bi, da je mešanica med Soul-popom in Funkom začinjena s ščepcem jazza. Vsi smo namreč veliki ljubitelji »spicy« harmonije in »groovy« ritma v glasbi.

BLIŽAJOČI SE DOGODEK!

Špil liga – prva liga dijaških bendov je natečaj, ki ga organizira Kino Šiška, na katerem se vsako leto spopadejo dijaški bandi iz cele Slovenije. Tekmovanje poteka v 3 krogih: predizbor, polfinale in finale. Okronane zmagovalce čakajo velike nagrade, kot sta snemanje pesmi v profesionalnem studiu in ogromno promocije.

Z LPS bandom smo v 2. predizboru (ki si ga lahko ogledate na tej povezavi) zasedli 1. mesto po mnenju strokovne žirije in se tako uvrstili v veliki Polfinale Špil Lige, ki bo v živo potekalo preko brezplačnega spletnega prenosa 19. marca 2021 ob 20:00 na »Kino Šiška YouTube kanalu«. O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v veliki finale, odločajo glasovi strokovne komisije in virtualnih obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem brezplačnega SMS sporočila.

Vljudno vas vabimo na ogled polfinala in srčno upamo, da vam bo naš nastop všeč.

Sledite jim lahko tudi na facebook profilu LPS band in instagram profilu @lps_band .

Sledkova ekipa LPS bandu želi veliko užitka in uspeha na dogodku, vse dijake in profesorje pa pozivamo, da stopijo skupaj in podprejo naše izjemne dijake! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja