Loči me, zate gre!

Vljudno vabljeni na kratko novinarsko konferenco in druženje na temo novega mednarodnega okoljskega projekta LOČI ME, ZATE GRE, ki ga z obiskom skupine mladih iz srbskega Kruševca v Društvu GCC začenjajo ta teden v Celju.

V četrtek, 20. 3., vas ob 10. uri skupina 32 mladih, sedanjih in nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center in Gimnazije Kruševac, vabi v stransko dvorano Narodnega doma v Celju, kjer se bo srečala s podžupanjo go. Darjo Turk.

Na srečanju bodo predstavili cilje projekta, ki je vezan na globalni problem odpadkov in njihove reciklaže, ločevanja in predelave. Projekt je podprla Evropska komisija (program Mladi v akciji), nam je povedal vodja projekta Gregor Deleja. 

Koordinator projekta je Društvo GCC, alumni organizacija nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center, partner pa slovensko društvo rasinskega okrožja Lipa iz Srbije, pridruženi partnerji projekta pa Gimnazija Kruševac, Celjski mladinski center in Gimnazija Celje – Center.  V času bivanja v Sloveniji (18. – 23. 3.) bo skupina ob delavnicah obiskala tudi RCERO, čistilno napravo, Bio park Nivo, podjetja, ki delujejo na področju ločevanja odpadkov, tako da se lahko skupini pridružite tudi v drugih terminih.

Angažirani mladi vas vabijo, da se jim pridružite na srečanju jutri ob 10. uri, jim izkažete podporo in dokažete, da vam ni vseeno za okolje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja