Lisica, ki je obnorela svet

Pozabite Macareno! Pozabite Gangnam style in vse ostale!
Čas je za nekaj novega in za to je poskrbel norveški komični duo dveh bratov  Bårda in Vegard, znan pod imenom Ylvis. Na zabavni sceni sta se pojavila leta 2000 in od takrat sta delovala predvsem na Norveškem, kjer imata tudi svojo komično  pogovorno oddajo.
Ta oddaja pa je tudi kriva, da sploh omenjamo njuno novo pesem, ki je že obnorela svet. »The Fox« ali »Lisica« je pesem, ki je nastala kot promocija njune tretje sezone pogovorne oddaje. Na družabnem omrežju »YouTube« je bila objavljena 3. septembra  in do 24. septembra  zabeležila že 52.000 000 ogledov. Prav tako je na Ameriški glasbeni lestvici Billboard Hot 100 dosegla 25 mesto, kar je izjemno dobra uvrstitev, če upoštevamo, da se nahaja na lestvici komaj dva tedna.
Pesem sama po sebi ni nič posebnega. Elektronski ritmi, kot smo jih že navajeni. Prav tako pa tudi besedilo ni presežek, saj dobimo občutek, da gre zgolj za elektronsko priredbo otroške pesmi. Brata pa med samo pesmijo vzklikata, kako se po njuno oglaša lisica, kar pa izpade sila komično. Prav tako pa je sam glasbeni spot za pesem zelo preprost, vendar poln smešnih trenutkov, mičnih plesalk in pisanih kostumov, ki nas ne pustijo ravnodušne.

Pesem osvaja svet in glasbene lestvice!
In osvojila je tudi nas Spletke, saj jo predvajamo nonstop.

V spodnjih povezavah si lahko ogledate glasbeni spot za omenjeno pesem »The Fox« in pa še za nekaj drugih njunih spotov ter pesmi, ki sta jih ustvarila za njuno pogovorno oddajo.
Prav tako pa obljubljata, da bosta postregla svetu še z več podobnimi zabavnimi posnetki. Se že veselimo :)!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE[/youtube]

»Someone Like Me« : https://www.youtube.com/watch?v=PaEnaoydUUo

»Stonehenge! : https://www.youtube.com/watch?v=mbyzgeee2mg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja