Likovni natečaj za mlade

Dijaška sekcija Kluba študentov občine Celje organizira Likovni natečaj za mlade, ki bo potekal od 15. marca 2014 do 15. aprila 2014.

Gre za likovni natečaj, ki cilja predvsem na udeležbo mladih, ki šele odkrivajo lepoto, moč in sijaj domišljije ter idej v likovnem svetu. Natečaj je primeren za vse, ki želite pokazati svoj talent in odkriti, če morda delo v umetniškem svetu predstavlja vašo prihodnost.V natečaju lahko sodelujejo osebe stare od 13 do 20 let. Pri svojih umetninah lahko uporabite različne tehnike likovnega ustvarjanja, lahko jih tudi kombinirate. Vse te tehnike so: risba, slikarstvo, kiparstvo, umetniška grafika, fotografija, grafično oblikovanje in video.Vsa dela morajo biti povezana z izbranim besedilom iz knjige Mali Princ, katere avtor je Antoine De Saint- Exupery. To besedilo se glasi:

»K tebi lahko pridem … V tvoji bližini se mi ni treba opravičevati, se zagovarjati, ničesar mi ni treba dokazovati … Kljub mojim nerodnim besedam, kljub sodbam, ki me lahko speljejo na napačno pot, v meni preprosto vidiš človeka.«

Besedilo si lahko interpretirate čisto po svoje in nato to interpretacijo izrazite na likovni način. Vsak lahko poleg svojega dela priloži še kakršnokoli besedilo, v katerem interpretira svoje delo. Pri ocenjevanju se bo upoštevala predvsem izvirnost, poleg izvirnosti pa tudi lepota in originalnost izdelka. Natečaj je za oddajo del odprt od 15. marca 2014 do 15. aprila 2014. Svoja dela lahko osebno prinesete na INFO točko KŠOC v času uradnih ur ali pa jih pošljete na naslov Mariborska cesta 2, 3000 Celje. Vsako likovno delo mora vsebovati tudi listek z imenom in priimkom, e-mailom ter domačim naslovom. Če bo delo na dvodimenzionalni ploskvi (npr. na papirju), so lahko ti podatki napisani tudi na zadnji strani. 26. aprila 2014 bo razglašen zmagovalec natečaja. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v vrednosti 80 EUR, denarno nagrado pa bosta prejela tudi drugo (30 EUR) in tretje (20 EUR) uvrščeni umetnik. Praktične nagrade seveda čakajo tudi ostale sodelujoče, prav tako pa bo 3. maja 2014 v Celjskem mladinskem centru potekalo odprtje razstave likovnih del, zbranih v projektu Likovni natečaj za mlade. Razstavi bo sledilo druženje in sproščen stand-up večer. Moto projekta je »Bodi ustvarjalen!«, zato bodite kar se da najbolj inovativni in kreativni. V primeru, da se ugotovi, da je prišlo do kopije katerega dela, bomo udeleženca izločili iz natečaja.

1510624_566232970139265_877319834_n

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja