Levo – sredinsko – desni koncert Okteta 9 uspel

Tradicionalni spomladanski koncert vokalne zasedbe Oktet 9, letos poimenovan Levo-sredinsko-desni, je kljub deževnemu vremenu prinesel pomlad v dvorano mestnega kina Metropol v Celju.

Fantje so tako z videzom, kot izborom pesmi zagotovo utemeljili ime koncerta. Majice v barvah slovenske zastave ter logotip Okteta 9 v ozadju na levi strani: zagotovo zato, ker imamo srce na levi polovici telesa in bije le za Slovenijo ter njene lepote, katere so pohvalili v čisto desnih pesmih, v sredini pa smo se znašli med iskrenimi ljudmi, kjer so preproste vse reči…Da, ob glasovih oktetovcev človek pozabi na vse skrbi. Z metulji smo poleteli k levemu tabornemu ognju in prisluhnili pesmi 14. Divizije.

Koncert se je počasi zaključeval, za čudovit preplet slovenske glasbe, se je treba zahvaliti tudi Društvu GCC in Hiši kulture Celje, ki sta zadevo tudi organizirala. Seveda pa je tukaj še nekdo, ki je fante podpiral že takrat, ko so gulili šolske klopi – gospod Igor Majerle, kateremu so fantje izkazali posebno zahvalo s pesmijo Komandant Stane.

Kot na začetku na oder, tako na koncu iz odra, so se naši vokalisti odpravili na juriš, a bučen aplavz publike jih je dvakrat vrnil na oder. Za vse tiste, ki so želeli prisluhniti še ostalim pesmim Okteta 9, so bili zunaj na prodaj CD-ji. Spletkovo oko je videlo, da so po enem segle tudi roke vršilke dolžnosti ravnatelja GCC, Mateje Glušič Lenarčič – upamo, da bo ob poslušanju uživala.

Sam koncert je uspel, ljudje so iz dvorane odhajali z zadovoljnimi obrazi in če vas ni bilo tokrat, se vidimo naslednjo pomlad!

Agnes

[nggallery id=41]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja