Levo-Desno-Sredinski koncert za vse generacije

Tradicionalni pomladni koncert Okteta 9 v revolucionarnem duhu aktualnih družbeno-političnih dogajanj, 16. 5. ob 19.30 v Mestnem kinu Metropol.

Oktet 9 sodi med najprepoznavnejše vokalne zasedbe v knežjem mestu in Sloveniji. Zasedba, v kateri pod okriljem lani ustanovljenega Društva GCC, ki povezuje alumne Gimnazije Celje – Center, slovi po izjemno pestrem repertoarju, ki obsega vse od klasičnih del, ljudskih pesmi različnih narodov kot tudi številne priredbe popularne glasbe. Od leta 2006, ko so prvič stopili na sceno, so se dokazali na številnih tekmovanjih ter odmevnih gostovanjih po vsem svetu, med stalnice njihovega delovanja pa sodi tradicionalni pomladni koncert, ki bo letos v četrtek, 16. 5. ob 19.30 v Mestnem kinu Metropol.  Naslovili so ga povsem v duhu časa – Levo-Desno-Sredinski koncert za vse generacije. Predstavili bodo izbor del v zanimivih aranžmajih, ki so jih večinoma prispevali člani zasedbe, z njim pa bodo primaknili svoj kamenček v mozaik kulturnega boja za boljši jutri in dokazali, da sta glasba in umetnost univerzalni in se spretno izogibata vsakemu usmerjenemu ideološkemu naboju!

V Oktetu 9 prepeva devet nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center. V svoji bogati karieri se lahko fantje pohvalijo s številnimi priznanji s festivala a cappella zasedb Sredi zvezd ter z zlato in srebrno plaketo s tekmovanja na Malti ter uvrstitvijo v polfinale šova Slovenija ima talent, ob tem pa z več kot 500 koncerti, ki so jih odpeli v Celju, na gostovanjih po Sloveniji in na turnejah po vsem svetu. Doslej so gostovali v Avstraliji, ZDA, Avstriji, na Tajvanu, Malti, Kanalskih otokih, Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Zasedba ostaja zvesta Gimnaziji Celje – Center na kateri je nastala pred dobrimi šestimi leti in poleg Dekliškega pevskega zbora in FaVoZe predstavlja glavne ambasadorje vokalne glasbe šole in knežjega mesta, od lanske sezone pod okriljem Društva GCC v katerem se združujejo nekdanji in sedanji dijaki šole.

Tudi tokratni koncert nastaja v sodelovanju s Hišo kulture Celje, ki skupaj z Oktetom 9 organizira sedaj že tradicionalni festival a cappella in vocal play glasbe Vokalne igre, ki bodo letošnjega septembra na programu že petič zapored.

Oktet9_2013

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja