Korenine večnosti, banket in modna policija

Na nedeljsko popoldan,  21. aprila 2013, se je modna policija odpravila na ”modno inšpekcijo” predstave Korenine večnosti. Pohvale sami predstavi in izvirni kostumografiji. Po le tej pa  je modna policija obiskale še banket,  ki pa ni bil obkoljen samo s Slovenci, ampak tudi z Avstrijci in Hrvati.

 

DSC_0988
Okoli banketa smo poleg svečanih lahko videli tudi preproste, vsakdanje kombinacije oblačil. Vzgled za tovrstno kombinacijo sta bila Lea Kukovičič, ki je navdih za tole kreacijo pridobila v Puli in Matic Pusovnik, ki pravi, da je siva barva nova črna.  Matic se rad oblači udobno, zato mu je posledično na misel prišla kar intergalaktična kreacija trenirke, ki malo spominja na lanskoletne pajace. In tako je nastal prvi moški pajac, ki smo jih, moram priznati, kar pogrešali v modnih trgovinah.

 

DSC_1001

DSC_0954

Prezreti avstrijsko narodno nošo bi bilo pa res nepošteno.  Pa tudi vaša škoda, če si niste  le- te in drugih noš ogledali v živo.   Na odru se je pojavilo še veliko raznobarvnih kostumov.  Naši dijaki, ki so se udeležili Comeniusa, so v prvem delu bili oblečeni v slovenske narodne noše, v drugem delu pa v črne obleke s kroglastimi zelenimi , roza in rumenimi dodatki, ki so bili unikatna zamisel profesorice Ane Pečnik.

 

 

DSC_0999
Pod našo lupo pa sta se  znašla tudi profesor Gregor Deleja in dijak Matic Gajšek, ki ju moramo pohvaliti, saj sta na vsaki prireditvi elegantno in svečano napravljena.   Kar tako naprej!

DSC_0996

Majica z vzorcem rož na moškem je redkost, vsaj v Celju.  Matija Kovač si je drznil, zato moramo pohvaliti njegovo kombinacijo hlač, majice in suknjiča. In moški, prosim, upajte si nositi vzorce, kajti letos so zelo modni!

 

DSC_0995

Na balkonu gledališča je naše modno oko zapazilo fanta iz Avstrije, predvsem pa njegove naramnice.  Teh že dolgo nismo videli in bi jih bili prav veseli tudi na dijakih GCC-ja.

 

 

DSC_0993

Ne le, da je Žan izvrsten dijak GCC, tudi modno oblačiti se zna! Čeprav prizna, da mu občasno pri tem pomaga prijateljica Tina. Odločil se je za malce drzno karirasto srajco in še drznejše hlače, ki pa skupaj tvorita pravo harmonično kombinacijo barv.

Modna policija bi bila prav vesela, če bi se na GCC našlo še več moških modnih privržencev.  Morda pa se ti le skrivajo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja