Konfucijeva učilnica na GCC…

…je projekt, ki omogoča vpostavljanje vezi med kitajskim in lokalnim kulturnim okoljem, prav tako pa predstavlja prostor novih srečanj in spoznanj.

Konfucijev inštitut v Ljubljani je neprofitna organizacija, ki deluje pod okriljem Državnega urada za kitajski jezik s sedežem v Pekingu. Do sedaj je ustanovljenih več kot 300 Konfucijevih inštitutov in 200 konfucijevih učilnic v 94 državah. Delovanje tega inštituta pa lahko primerjamo z vlogo, ki jo imajo npr. Goette in British Council, Cervantes in drugi.

Konfucijev inštitut v Ljubljani je bil ustanovljen z namenom poučevanja kitajskega jezika in spoznavanja kitajske kulture, promoviranja poslovnih priložnosti ter povezovanja dveh kultur Kitajske in Slovenije. Glavni poudarek inštituta je na poslovnem učenju jezika.

Za dosego svojega namena inštitut organizira tečaje kitajskega jezika in kulture, kjer poučujejo naravni govorici, poslovne seminarje in delavnice na temo poslovanja s Kitajsko, ipd. ter kulturne prireditve, kot so Mesec kitajske kulture, Kitajski dan in praznovanje tradicionalnih kitajskih praznikov.

Ravno takšno vlogo in namen pa ima tudi novoustanovljena Konfucijeva učilnica na GCC, ki bo svoja vrata odprla 1. 9. 2020 v prenovljenih prostorih nad staro telovadnico. Projekt želi nadgraditi uvajanje kitajščine kot 3. tujega jezika na GCC, in sicer z vzpostavitvijo prve Konfucijeve učilnice v regiji. Učilnica naj bi bila namenjena dijakom in učiteljem GCC ter javnosti z namenom, da se pobliže spoznajo z bogato kitajsko kulturo in jezikom. Program bo obogaten z nizom prireditev, dogodkov in srečanj, s katerimi bomo lahko vzpostavili vezi med kitajsko in lokalno kulturo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja