KO SVETLOBA ZMAGA NAD TEMO

Se zavedamo pomena svetlobe v našem življenju ali to jemljemo kot samoumevno? Cenimo to kar imamo ali bi radi še več?

Velikokrat, ko vidimo koga v težavah, mu ne priskočimo na pomoč … Rečemo si, bodo že drugi uredili. A kaj, ko si to lahko reče prav vsak. Kaj bi bilo, če bi se sami znašli v takšni situaciji? Cenili (in pričakovali) bi vso pomoč in podporo, ki bi jo dobili. Zato ne se ne obračajmo proč in si ne zakrivajmo oči! Namesto tega raje pristopimo do sočloveka in mu ponudimo pomoč, pa četudi z njim samo spregovorimo nekaj besed. Včasih je dovolj že “rolica papirja”, kot poje Adi Smolar v svoji pesmi, da mu otremo solze v očeh. Slovenci smo majhen narod in tudi za to je še toliko bolj pomembno, da znamo ceniti drug drugega, sodelovati in si pomagati.

27. 10. 2017 se je v športni dvorani naše secesijske lepotice odvrtel jubilejni deseti tradicionalni dobrodelni koncert, letošnje leto z naslovom BODI SVETILKA! Zmaga svetlobe nad temo. Za odlično organizacijo je poskrbel 4. i-razred.

Zbrali smo rekordnih 5000 evrov v denarju in materialnih dobrinah in zbrani denar namenili štiričlanski družini – materi samohranilki in trem otrokom, ki so se zaradi hude preteklosti polne nasilja znašli v nezavidljivi socialni stiski. Družina je nujno potrebna psihološke pomoči, pa tudi pomoči pri plačilu položnic. Z našim koncertom smo v njihovi temi končno prižgali luč. Vemo, da ne moremo izbrisati senc preteklih dni, a verjamemo, da smo pripomogli k temu, da bo njihova prihodnost svetla.

Poleg koncerta pa je danes potekal tudi kostanjev piknik. Na rondoju za šolo se je celo dopoldne pekel kostanj, ki smo ga dijaki med odmori z največjim veseljem pojedli. Cel teden pred dobrodelnim koncertom je bil posvečen dobrodelnosti in solidarnosti. Šolska ekipa novinarjev je na Sledku objavljala prispevke o različnih zornih kotih solidarnosti ter vam razkrila nekaj o ozadju prvega dobrodelnega koncerta.

Poleg dijakov so koncert gledali še gosti iz sveta politike, kulture in gospodarstva, prav tako predstavniki drugih skupnosti učencev iz regije. Na vabilo k nastopu na koncertu so se prijazno odzvali  pevec Adi Smolar, klarinetist Goran Bojćevski,  glasbena skupina Modrijani, pevke Biba Novak, Sabrina Zavšek in Ana Logar ter Tamara in Aljaž Šumej. Nastopili pa so tudi pesnik in slamer Tilen Letner, dijak 4. I razreda in The Šlagers pod vodstvom prof.  Saše Šonca. Vzdušje je bilo #enostavnodrugacno. Dokazali smo, da lahko stopimo skupaj in temne dni spremenimo v svetle.

 

Najprej čestitke 4.i za izjemen dogodek. Vsak dobrodelni koncert je nekaj posebnega, letošnji pa še toliko bolj, ker smo z njim obeležili‎ tudi 10. letno tradicijo in njeno izjemno pomembno sporočilo – da ima vsak izmed nas moč, da naredi nekaj dobrega, pa četudi z majhno gesto kot je objem ali nasmeh, ali pa majhen dar, ki ga skupaj lahko pomnožimo v mnogo več kot je skupno 5000 evrov današnje donacije v denarju in materialu. Nekomu smo z majhno pozornostjo in za to, ker lahko, spremenili življenje. Prižgali smo več kot tisoč lučk v temi …

ravnatelj Gregor Deleja

 

Celotna organizacija koncerta je od nas zahtevala izjemno veliko energije, časa in timskega duha. Neverjeten občutek je, ko se delo več mesecev poplača s tako izjemnim koncertom. Poleg pohval, ki smo jih prejeli, pa nam je bilo najpomembnejše občutenje znotraj vsakega izmed nas. Počaščeni smo bili, da smo lahko skupaj z nastopajočimi in obiskovalci zasvetili in olajšali vsakdan izbrani družini. Ves čas koncerta smo občutili neverjetno energijo  in srčnost, ki sta celoten dogodek samo se postavili na še višji nivo. Hvala vsakemu posebej!

Klementina Zavšek, 4. i

 

Menim, da smo z letošnjim dobrodelnim koncertom spet dokazali, da na GCC znamo stopiti skupaj, kadar gre za dobro stvar. Vzdušje na koncertu je bilo odlično, prav tako vsi nastopajoči. Iskrene čestitke organizatorjem, dijakom 4. i, ki so poskrbeli za to, da je bil koncert resnično popoln v vseh pogledih. Vesela sem, da so se naši dijaki, učitelji in ostali obiskovalci tako dobro odzvali in da smo s skupnimi močmi zbrali toliko denarja. Upam, da bomo s temi sredstvi družini v stiski vsaj malo olajšali njihov vsakdan.

prof. Marjana Turnšek

 

Koncert je vsekakor razžarel našo športno dvorano. Zdi se mi, da je bilo razpoloženje v zelo veselo in da je bila publika tudi navdušena nad našim izborom izvajalcev. Je bilo kar precej čustveno, saj se je naš razred v trenutku, ko smo skupaj stopili pred oder in zažareli kot svetilke, sprijaznil s tem, da je to naše slovo, da na naši šoli za seboj puščamo lepo zapuščino. Dobili pa smo tudi veliko pohval zunanjih gostov. Res se iskreno zahvaljujemo naši razredničarki, gospe Komadini, ki nam je stala ob strani in nas spodbujala, zahvaljujemo pa se tudi gospodu ravnatelju, vsem dijakom in profesorjem, ki so s skupnimi močmi zbrali dovolj denarja, da dejansko nekomu rešimo življenje in mu osvetlimo temačno pot, po kateri hodi. Da postanemo njihovo upanje. Hvala

Ana Kolšek, 4. i

 

Ekipa Sledka upa in želi, da bo zbrani denar družini res pomagal in v njihova življenja prinesel svetlobo. Prav tako pa 4.i čestitamo za odlično izpeljan koncert. 🙂

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja