Knežja ŠILA

Pravijo, da je smeh pol zdravja, druga polovica pa veselje. ŠILA, Šolska impro liga, nam bo v petek zagotovila dovolj smeha in veselja, da bomo brez obiska zdravnika zdržali še vsaj naslednjih 20 let. Pripravili bodo namreč pravi igralski spektakel, brez v naprej naučenega besedila in gibov. Seveda je tudi Spletko hotel izvedeti kaj več o tem, zato smo na hodniku ujeli Nejca in Anjo, člana ŠILE, in ju povprašali o petkovem dogodku ter pripravah nanj.

Kako pogosto se pripravljate na tekmovanje?

Anja: Pred tekmovanji vsak teden. Ko pa ni tekmovanj, pa enkrat ali dvakrat na mesec po dve uri.Tekma v Celju

Kako potekajo priprave na dan tekmovanja?

Nejc:  Dan tekmovanja ni nič posebnega. V dvorani smo kako uro prej, da se dogovorimo, kaj bomo igrali in kdo bo kaj igral, potem se pa še malo ogrejemo. Seveda smo vsi malo živčni, vendar se vsak trudi, da je vzdušje čim bolj sproščeno.

Kakšno vzdušje je na pripravah?

Anja: Takšno, kot si ga sami naredimo. Po navadi se smejemo, smo sproščeni, se veliko pogovarjamo. Na splošno smo zelo pozitivne osebe, zato nam ni na vajah nikoli dolgčas.

Kakšne anekdote iz priprav?

Anja: Ne spomnim se nobene anekdote, vendar med vajami vsak pove kakšno šalo ali bedarijo, da je bolj zabavno. (smeh)

V čem najbolj uživate med tekmovanjem in na pripravah?

Nejc: Super tim, super vzdušje, nepredvidljivost in vedno nekaj novega …

Katere so vaše najljubše discipline?

Nejc: Zelo radi igramo dragi odhajam, kjer mora tvoj soigralec ugotoviti predmet, osebo in neko dejanje, zaradi katerega jo zapušča. Velikokrat se zgodi, da nihče nima pojma, za kaj gre. Pa tudi šizorandi nam prinese obilo smeha! Gre za to, da gre eden izmed nas na zmenek z osebo, ki ima tri osebnosti! In potem pride so smešne zmešnjave, ker ta oseba hitro menja osebnosti, druga oseba je pa zelo zmedena! Drugače pa so vse discipline zanimive in zabavne, vendar jih je veliko, tudi mi vseh še ne poznamo!

Anja: Tudi p do p je smešen. Ker ne znamo abecede dosti hitro! (oba v smeh)

ImproGCC  994573_453306181453998_2131314621_n

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja