Karantena in dijaki GCC

Verjamem, da si je vsak od nas vsaj enkrat na skrivaj zaželel, da bi šolo zaprli in da bi se lahko spočili za nekaj dni. Ampak včasih moramo paziti kaj si želimo, saj se to lahko naše želje (pre) hitro uresničijo …

Zaprtje šol zaradi epidemije je večini pokvarilo načrte za letošnje šolsko leto. Ugotovili smo tudi, da je delo od doma veliko bolj naporno od osemurnega sedenja za šolskimi klopmi. Za vsakega od nas je to še en dodaten izziv, ki ga bomo (vsaj tako kaže doslej) brez težav opravili.

Dijake smo povprašali o njihovem mnenju o karanteni, delu na daljavo in o tem, kako preživljajo dneve sedaj, ko imajo čas tudi za stvari, za katere ga prej niso imeli.

Ena izmed dijakinj nam je zaupala, da ji izolacija ne povzroča nevšečnosti, saj je rada doma v krogu svojih bližnjih. Prvi teden je bil zanjo precej naporen zaradi organizacije dela in časa. Ampak vsak dan pridobimo kakšno izkušnje več, zato delo drugi teden karantene poteka bistveno lažje in hitreje. Njeno preživljanje prostega časa se ni spremenilo, saj ima veliko hobijev, ki jih lahko počne samo v notranjih prostorih.

Nekateri so mi povedali, da jim je delo od doma všeč, ampak samo za kratek čas. Zagotovo ne bi imeli tovrstnega pouka dlje kot bo to potrebno. Nekateri so mnenja, da je to čista izguba časa. Cel dan delajo za šolo, ko opravijo delo za tisti dan, pa preživijo po več ur na telefonu in za računalnikom.

Karantena pa ima tudi dobro stran. Zdaj se lahko povežemo z družino, odkrivamo svoje skrivne talente, naredimo nekaj zase in ugotovimo, kaj si res želimo. Nekdo mi je zaupal, da si še nikoli v življenju ni tako želel iti v šolo.

Po koncu te izkušnje bo vsak izmed nas imel malce več spoštovanja do ustanove, za katero govorimo, da nam greni naša najstniška leta. Vsi držimo pesti, da to obdobje čim prej mine ter da se lahko zdravi in polni energije ponovno vrnemo v našo vsakdanjo rutino in šolske klopi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja