Kandidati za predsednika dijaške skupnosti GCC

V teh dneh na šoli poteka kandidatura za predsednika dijaške skupnosti GCC.  Kot je že znano, so se letos prijavili trije kandidati, in sicer Maruša Langus (4.H), Tina Hodnik (3.E) in Jure Macuh (3.D). Jutri, 18. oktobra, boste vi, dragi dijaki, izbirali predsednika dijaške skupnosti GCC! Če še nimate izbranega svojega favorita, vam morebiti naslednji intervju s kandidati pripomore k odločitvi. Vsem so bila zastavljena ista vprašanja. Odgovori pa so bili zelo različni.

1. Na kratko se nam predstavi.

Pozdravljeni, sem Maruša Langus in prihajam iz okolice Šentjurja. Obiskujem 4. H razred, smer predšolska vzgoja. V prostem času se rada ukvarjam z živalmi ter se družim s prijatelji in družino.

2. Zakaj si se odločila kandidirati za predsednico šolske skupnosti GCC ?

Za kandidaturo sem se odločila, ker bi rada v mojem zadnjem letu na tej šoli marsikatere stvari spremenila. Rada bi prisluhnila vsem dijakom, ki potrebujejo kakršnokoli pomoč in se ne znajdejo sami. V mojem interesu je tudi vzpostavitev glasnejšega dialoga med dijaki in profesorji ter med dijaki in vodstvom šole.

3. Zakaj meniš, da si za to vlogo primernejša od ostalih kandidatov ?

Menim, da smo vsi kandidati primerni za predstavnika dijaške skupnosti. Vsi se trudimo za napredek naše šole in vsi bi radi pripomogli k temu, da bi se naši odnosi izboljšali in bi skupaj delovali kot celota.

4. Ali imaš kakšne cilje oziroma kaj bi  izboljšala na šoli in kako bi to storila ? 

Na šoli bi rada uvedla oz. pripomogla k temu, da bi se pričelo izvajati tutorstvo. Tako bi si dijaki pomagali med sabo in drug drugemu lajšali pot skozi srednješolska leta. Uvedla bi tudi mediacijo – reševanje konfliktov na miren način. Na temo mediacije bi lahko pripravili tudi tečaj za dijake, ki bi se radi izobrazili v tej smeri in pridobili naslov mediatorja. Rada bi, da bi na šoli potekalo več dobrodelne dejavnosti. Poleg dobrodelnega koncerta, zbiranja zamaškov in papirja, bi rada uvedla tudi zbiranje hrane, oblačil, igrač ipd. Ljudje potrebujejo našo pomoč!

5.  Kaj bi sporočila dijakom?   

Jutri in v četrtek vas čaka pomembna odločitev. Odločite se za tistega, za katerega si resnično želite, da zastopa dijake oz. šolo in na katerega se boste vedno lahko obrnili, ko ga boste potrebovali.

Fotografija0163-1

1. Na kratko se nam predstavi.

Sem Jure Macuh, dijak 3. letnika splošne gimnazije. Sem član zasedbe FaVoZa in debatnega  kluba GCC.

2. Zakaj si se odločil kandidirati za predsednika šolske skupnosti GCC ?

Za kandidaturo sem se odločil, ker sem prepričan v svoje sposobnosti, ki jih tudi ta funkcija zahteva. Imam mnoge kvalitete, ki sem jih pridobil prav na GCC. Prav tako pa me do GCC veže močna povezanost, saj jo smatram kot neke vrste družino. Seveda si želim delovati v podobnem smislu tudi kasneje v mojem življenju in bi morda bile te izkušnje zame bistvene.

3. Zakaj meniš, da ste za to vlogo primernejši od ostalih kandidatov?

Posebej ponosen sem na svoje dosežke v debati. In prav ti kažejo na mojo kompetenco pri opravljanju takšnih funkcij. Smatram se za dobrega javnega govorca in ta vrlina bo prišla precej prav v DOS-u in posledično pri statusu GCC med njenimi člani.

4. Ali imaš kakšne cilje oziroma kaj bi  izboljšal na šoli in kako bi to storil ? 

Nekako imam dva glavna cilja, ki bi ju rad dosegel. Prvi je uspešno zastopati našo šolo v DOS in aktivno sodelovati na tamkajšnjih sejah. Kot drugo bi pa rad dosegel razvoj naših obšolskih dejavnosti, ki se odražajo na prepoznavnosti GCC.

5.  Kaj bi sporočil dijakom?   

Moje sporočilo dijakom je, da si želim od vseh sodelovanje pri sooblikovanju GCC in seveda, da vsak dijak, bodoči ali trenutni, doživi mojo izkušnjo izobraževanja na tej šoli.

 

j_macuh

 

1. Na kratko se nam predstavi.

Tina Hodnik. Dijakinja (3.e). Ambiciozna.  Samska. Delovna.  Sočutna. Šaljiva. Ozaveščena. Energična. Marljiva.

2. Zakaj si se odločila kandidirati za predsednico  šolske skupnosti GCC ?

Za predsednico dijaške skupnosti sem se odločila kandidirati zato, ker naša kraljica (šola) rabi kraljico (smeh). Želim si sprememb in razbiti stereotip, da je biti predsednik, biti slaven in  nedostopen. Želim prikazat, da je predsednik prav tako krvav pod kožo, kot vsi ostali dijaki. Želim si ozaveščenih dijakov, ki  bodo ob sobotah doma žalostni, ker jim je tako prijetno v šoli, da bi ostali v le-tej, kajti zdi se mi, da se dijaki premalo zavedajo kaj naša šola sploh nudi.

3. Zakaj meniš, da si za to vlogo primernejša od ostalih kandidatov ?

Moram povedati, da že imam izkušnje na tem področju, kajti že lansko leto sem, za razliko od preostalih kandidatov, zastopala šolo na DOS-u. V vseh teh letih dosedanjega šolanja pa sem se tudi redno in vestno udeleževala sestankov dijaške skupnosti.

4. Ali imaš kakšne cilje oziroma kaj bi  izboljšala na šoli in kako bi to storila ? 

Na naši šoli že imamo pravzaprav veliko dogodkov  in glede tega ne bi nič spreminjala razen, če bi si le tega želeli tudi dijaki. Vsekakor bi se zavzemala za dijake in poslušala njihove ideje ter jih skupaj z njimi uvajala. Dijaška skupnost pa bi postala zares dijaška.

5.  Kaj bi sporočila dijakom?   

Pravico imate svobodno izbrati svojega kandidata! Ne dovolite se zmesti kakšnim ptičkam, ki vam prišepetavajo na uho.

thodnik

 

Vsem kandiodatom želimo uspešen in predvsem pravičen boj na jutrišnjih volitvah!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja