Kam na počitnice?

Šolsko leto se počasi bliža koncu. Dijaki četrtih letnikov so na pragu maturitetnega obdobja, ki mu bodo sledile najdaljše počitnice, dijaki nižjih letnikov pa boste po prvomajskih počitnicah prav tako počasi začeli z zaključevanjem ocen. V teh pomladanskih dneh, toplih in obsijanih s soncem, nam misli večkrat pobegnejo k poletnemu sproščenemu vzdušju brez drugače vseprisotne šole in šolskih obveznosti. Razmišljamo o našem dopustu, pa naj bo ta z družino ali pa v družbi prijateljev. Morda pa si kdo med vami zamišlja tudi kaj drugačnega, morda eksotičnega, ali pa preprosto želi razbiti rutino značilno slovenskega vsakoletnega dopusta na hrvaški obali.
Za vse vas, iskalce dogodivščin, imamo super predlog.

Zakaj ne bi par tednov preživeli kot prostovoljec ob delu, ki vas veseli, v družbi mednarodnih prijateljev?

 
Vsi, ki ste ob zgornjem predlogu že začeli razmišljati, kam bi šli in kaj bi radi počeli, ste lepo vabljeni na predstavitev Zavoda Voluntariat, ki bo v torek, 25. 4., ob 11.35 v šolski knjižnici.

Zavod Voluntariat ponuja vrsto prostovoljskih dejavnosti, je pa tudi slovenska veja organizacije SCI (Service Civil International), ki organizira tako imenovane “workcampe”, mednarodne prostovoljske tabore. Več o njih si lahko preberte tudi na njihovi spletni strani http://www.zavod-voluntariat.si/, za pokušino pa si lahko preberete izjave nekaterih prostovoljcev na njihovem blogu. Enega izmed takšnih taborov je lansko leto obiskala naša dijakinja, ki je svojo dogodivščino opisala tudi za Sledkov popotniški dnevnik, ki si ga lahko preberete TUKAJ.

Vabljeni vsi, ki si želite aktivnih počitnic, novih izzivov in pustolovščin. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja