Kako izbrati pravo?

Čeprav je november za gimnazijce eden od napornejših mesecev, marsikateri maturantki med učenjem misli uidejo k maturantskemu plesu in popolni maturantski obleki. Taki, v kateri se bo ta posebni večer počutila res izjemno.

Letošnji maturantski ples Gimnazije Celje – Center bo 13. 3. 2015 v dvorani Golovec. Na  njem  bo prisotna novinarska ekipa Sledka, ki bo za vse bralce pripravila zanimiva poročila, smešne prigode iz priprav in zaodrja. Obvezna je modna policija, ki bo pod drobnogled vzela outfite profesorjev, maturantov in maturantk ter ostalih gostov. Maturantje so že pričeli s plesnimi vajami, tako  da bodo do marca zagotovo obvladali plesne korake. Za piko na i pa je potrebna dovršena večerna toaleta. Ker se bo tovrstnega dogodka, pri katerem se pričakuje slavnostni videz, večina od vas udeležila prvič, so trema, dvomi in nesigurnost v to, kaj naj bi oblekle, da se boste v tem počutile dobro in si bile všeč, nekaj povsem normalnega. Za vsako maturantko se najde obleka , ki jo bo s ponosom nosila na svojem velikem večeru. A pred tem sta potrebna potrpežljivost in razmislek. Modna policija vam predstavlja nekaj nasvetov, s katerimi boste lažje našle pravo obleko.

closet1

Marsikatera že ima izdelano jasno vizijo idealne obleke; morda pa vam za zdaj ideje šele lebdijo nad glavo in se jih nikakor ne morete trdno oprijeti. Hlače ali krilo? Enodelna ali dvodelna obleka? Visoka eleganca ali nekaj bolj preprostega, kar boste lahko še kdaj oblekle?

V tem primeru je najbolje, da si najprej vzamete nekaj časa in brez obveznosti obiščete nekaj trgovin. Za začetek se razglejte po nakupovalnih centrih ali si oglejte ponudbo na spletnih straneh. Morda opazite kakšno obleko, v katero se boste zaljubile na prvi pogled. Če ste bolj neodločne narave ali imate zahtevnejši okus, si lahko ogledate še kakšno modno revijo, ali pa se posvetujete z modno kreatorko, ki vam bo z veseljem svetovala in obleko zašila po meri.

Izberite naravne materiale. Delujejo bolj harmonično, pristno, preprosto lepše. Počutje v njih je veliko boljše kot v šumečem prepotenem poliestru – plastiki, katere videz bo v vsakem primeru deloval ceneno.

Pozabite črnino, odenite se v barve. Barve, tako žive in močne kot zamolkle in pastelne, ter njihovo (včasih tudi kontrastno) kombiniranje kraljujejo med modnimi trendi letošnje sezone. Ljubiteljice barv, kar pogumno, tiste bolj plašne pa: opogumite se! Pri izbiri bodite pozorne, da bosta kroj in barva ustrezala vaši polti in predvsem postavi.

Prava obleka je tista, v kateri se boste vedno in povsod dobro počutile in to tudi izžarevale. Za karkoli  se boste odločile, ostanite zveste lastnemu slogu in željam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja