Jure Ivanušič in kratka zgodovina glasbe ekskluzivno na GCC

Od tišine do glasbe oziroma koncert za anekdoto in klavir je  navdušil dijake GCC.

Najuspešnejša slovenska glasbena monokomedija Od tišine do glasbe je z današnjim posebnim gostovanjem v Celjskem domu navdušila prvošolce ter dijake 2., 3. in 4. letnikov programa predšolska vzgoja na Gimnaziji Celje – Center, ki so si predstavo ogledali v okviru obveznih matinej pri predmetu glasbena umetnost.

IMG_0024

Izvrsten dramski igralec in glasbenik Jure Ivanušič nas je v glasbeni monokomediji popeljal skozi celotno zgodovino glasbe – od njenih začetkov v prazgodovini, preko antike, srednjega veka, renesanse, baroka, klasicizma in romantike, vse do jazza, šansona, rock’n’ rolla in sodobne popularne glasbe. Z odlično dramsko igro je Ivanušič na humoren način pojasnil ključne prelomnice v zgodovini glasbene umetnosti in si prislužil huronski aplavz dijakov. Dokazal pa se ni le kot igralec, ampak tudi izvrsten pianist, kitarist in harmonikar.

Sicer  je predstava, ki je plod sodelovanja med Juretom Ivanušičem in Markom Vezoviškom, osvojila tudi prestižne nagrade na različnih festivalih doma in po svetu ter doslej navdušila že preko 50.000 obiskovalcev vseh starosti in poklicev.

IMG_0034

IMG_0043

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja