Jubilejni Miklavžev koncert

Tradicionalni Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center tokrat v čast 20. obletnici umetniškega ustvarjanja prof. Barbare Arlič Kerstein

V četrtek, 4. 12., se bo ob 19. uri v veliki dvorani Narodnega doma Celje začel letošnji Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center, ki že tradicionalno uvaja predpraznično glasbeno dogajanje v knežjem mestu. Dekliški pevski zbor GCC, FaVoZa in The Šlagers bodo z božično-novoletno obarvanim programom počastili prav poseben jubilej – 20. obletnico umetniškega ustvarjanja celjske glasbene pedagoginje in zborovodkinje Barbare Arlič Kerstein, ki je po študiju v Mariboru svojo kariero začela na celjski gimnaziji Center in v preteklih dveh desetletjih glasbenemu dogajanju na šoli, v mestu in državi pustila neizbrisljiv pečat odličnosti ter s svojim delom zaznamovala uspešno delovanje Dekliškega pevskega zbora GCC, ki sodi med najboljše tovrstne sestave v Evropi. Za njene dosežke je bila leta 2012 nagrajena tudi z bronastim grbom Mestne občine Celje.

»Miklavžev koncert bo sklenil pestro dvodnevno dogajanje na Gimnaziji Celje – Center. 3. 12. bomo dijakom za dosežke na kulturnem področju podelili več kot 30 šolskih Prešernovih priznanj in počastili 100-letnico rojstva Frana Milčinskega Ježka, s tradicionalnim projektom Veselje do znanosti pa obeležili Svetovni dan znanosti za mir in razvoj ter začeli nov evropski projekt na temo ekologije. Ta dva dni bomo v Celju gostili tudi več kot 100 gimnazijcev iz italijanske gimnazije Antonio Sema Piran, slovenske gimnazije v Celovcu in Gimnazije Kruševac in več kot 250 osnovnošolcev iz cele regije« je povedal Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center, ki jo, poleg dobrih učnih dosežkov nedvomno najbolj zaznamujejo številne interesne dejavnosti, s katerimi se šola trudi nadgrajevati redni učni proces. Številni šolski, nacionalni in mednarodni projekti ter članstvo v mreži Unesco ASPnet in mreži Ekošol so ponos šole in knežjega mesta, pri obšolskih dejavnostih pa nedvomno glavno mesto zavzema glasba, saj v treh glasbenih sestavih šole sodeluje več kot 120 dijakov, posebnost pa sta tudi dve glasbeni zasedbi nekdanjih dijakov, ki delujeta pod okriljem alumni Društva GCC.

BarbaraArličKerstein 

Dekliški pevski zbor ima na GCC najdaljšo tradicijo, saj deluje že skoraj pet desetletij. Zadnjih 20 let mu je prav poseben pečat vtisnila glasbena pedagoginja in zborovodkinja Barbara Arlič Kerstein. V tem času je vodila kar nekaj zasedb v mestu in okolici, a z dijakinjami s Centra je dosegla najvidnejše uspehe na domačih in tujih tekmovanjih ter gostovanjih, ki so zbor vodila od Grčije do Velike Britanije.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja