Izpovedi dijakinje 4. M

POZOR! VSE NAPISANO JE FIKCIJA ALI MOGOČA PRIHODNOST SLOVENSKEGA ŠOLSTVA IN MLADIH, KI JIH ODGOVORNI V TEM ČASU DOJEMAJO ZGOLJ KOT VARČEVALNI UKREP. ČE IZPOVEDI DIJAKINJE 4. M BERETE PRVIČ, VAS NAPROŠAMO, DA ZAČNETE S PRVIM DELOM.

Kaj, vas je naslov malce presenetil? Ne gre za napako, dragi bralci, gre samo za velike spremembe, ki čakajo Gimnazijo Celje – Center. Oprostite, Škofijsko gimnazijo Celje – Center. Tako je, in pod Škofijsko gimnazijo seveda ne spada Srednja šola za muce, zato bo ta program ukinjen! Ampak brez skrbi; ker gre za unikaten program, kakršnega ni moč najti nikjer drugje v Sloveniji, nam je dovoljeno kar ob koncu letošnjega šolskega leta opravljati maturo. Naša razredničarka meni, da smo povsem sposobne preskočiti tri razrede in se v nekaj kratkih mesecih pripraviti na zrelostni izpit. Meni se zdi vse skupaj izvrstno, le svoje delovne načrte bom morala preložiti …

Še dobro, da se je gospa razredničarka pred ravnateljem tako zavzela za nas in mu dopovedala, kako sposobne smo. Brez nje bi bila šola strašansko pusta. Tudi modni kotiček v prostorih šolskega podstrešja baje obstaja zgolj po njeni zaslugi. Redko kateri profesorji se za svoje dijake tako trudijo … V ponedeljek me je poklicala in mi povedala novico o predčasni maturi. Takoj sem vzela v roke Vogue in se spravila učit. Veliko dela me čaka, saj ima gospa razredničarka visoka pričakovanja, pa tudi mene bi razveselilo kakšnih 30 točk … Zadnje čase sem šolo kar zanemarjala in to zaradi moških. Nezaslišano!

Prav oddahnila sem si, ko sem pomislila, kakšno srečo imam; čaka me učenje, Jakob in Meden pa me tako ne zanimata več – uspeh je zagotovljen. Vendar sem ravno v tistem trenutku prejela Medenov SMS. Kaj hočem, nisem zamerljiva oseba, zato sem mu odpisala. Vendar se mi zdi, da name pomisli samo takrat, ko ni povsem prepričan, da ima mojo pozornost. Takšni so pač moški, ko mine panika, postane dolgočasno. Tako ali tako pa me spravlja ob pamet, ker se ne more soočiti s tem, da ga na nekaterih področjih prekašam in da mi je njegov način razmišljanja precej jasen. Prebrala sem ga, vendar ne do konca pa tudi ne vem, če mi bo kdaj uspelo. Bojim se, da se bova oddaljila, ker se ne želi sprijazniti z dejstvom, da ne more biti vedno najboljši. Ko bi se vsaj zavedal, da je vedno najlepši, celo v primerjavi z mano … Pa tudi druge dobre lastnosti ima, da ne boste mislili, da vidim samo zunanjost!

Včasih se vprašam, ali naj se še ukvarjam z njim. Morda bi bilo bolj smiselno obupati … Ampak koga dandanes sploh še zanima smisel? V končni fazi bom postala slavna, do takrat pa moram nekaj početi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eQldr-CiGAk[/youtube]

Maturantka Coco

//

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja