Izpovedi dijakinje 1. M – trinajsti del

POZOR! VSE NAPISANO JE FIKCIJA ALI MOGOČA PRIHODNOST SLOVENSKEGA ŠOLSTVA IN MLADIH, KI JIH ODGOVORNI V TEM ČASU DOJEMAJO ZGOLJ KOT VARČEVALNI UKREP. ČE IZPOVEDI DIJAKINJE 1. M BERETE PRVIČ, VAS NAPROŠAMO, DA ZAČNETE S PRVIM DELOM.

Pozdravljeni in dobrodošli v letu 2031! Upam, da ste praznike preživeli bolje kot jaz. Še vedno sem v New Yorku, moje misli pa so pri družini, razredničarki in seveda Jakobu. Postajam vse bolj nesrečna.

V zadnjih dneh sem si ogledala nekaj modnih revij, kupila nekaj novih oblačil, šla na veliko zabav in na eni izmed njih spoznala sorodno dušo; Tyro Banks. Tyra je izjemna, ne vem, kako ji uspeva, vendar kljub letom nima na obrazu skoraj nobene gube, pa tudi njeno telo ni izgubilo zapeljive oblike. Njen plastični kirurg mora biti pravi umetnik! Vprašala sem jo, če še sprejema prijave za nov krog Ameriškega top modela in odvrnila je: „Oh, honey, you don’t need that! You already are a top model!“ Sploh ne vem, ali naj še hodim v šolo, očitno sem tudi brez izobrazbe povsem zaposljiva.

Ob spremembi starega leta v novo sem se počutila strašansko osamljeno. Prejela sem le štiri SMS-e: od sošolke Djane, prodajalne Nama, uredništva revije Vogue Italia, pa seveda še od očeta, ki mi je sporočil, da ga je moj nenadni pobeg razžalostil in razveselil hkrati, saj sem dokazala, da sem samostojna. Okrog enih zjutraj me je poklical Patrik, bil je močno vinjen, morda pa tudi kaj drugega. Zaupala sem mu, da sem precej potrta in pogrešam Jakoba in njegov nasvet je bil, naj mu pošljem SMS z voščilom. V zmedenem pogovoru mi je zaupal tudi nekaj podrobnosti o svoji ljubezenski zgodbi iz srednje šole. Tudi on je marsikaj pretrpel in veseli me, da me vsaj nekdo razume. Jakobu sem res poslala SMS, vendar je bil najbrž tudi on dokaj nepriseben, v odgovor mi je namreč napisal naslednje: „Coco, ti si prava koka! Srečno novo leto! :)“ Ponovno ne vem, kako naj razumem njegove besede.

6. januarja me je poklicala gospa razredničarka, skrbelo jo je, ker me že tretji dan ni bilo v šolo. Povedala mi je tudi, da programu za muce grozi ukinitev, zato sem ji rekla, da bom še nekaj dni protestno odsotna. To mi je odsvetovala, ker bodo takšne provokacije po njenem mnenju samo negativno vplivale na odločitve našega vodstva. Vendar sem se odločila, da bom ravnala po svoji vesti.

Včeraj pa je moje newyorške počitnice prekinila mama, nenadoma se je pojavila na vratih moje hotelske sobe in nama rezervirala let za jutri zvečer, tako da se prisilno vračam v Slovenijo. Poskusila sem jo prepričati, naj me za nekaj časa še pusti pri miru, tako ali tako sem se nameravala vrniti pred 21. januarjem, da bi ujela Jakobov nastop na Zimskih serenadah, tradicionalni prireditvi Gimnazije Celje – Center, ki že več desetletij neprekinjeno razveseljuje ljubitelje privlačnih glasbenikov in glasbe.

Mami sem povedala, da sem odkrila očetovo skrivnost. Pričakovala sem burno reakcijo, ona pa je mirno odvrnila, da že dolgo ve za to „packarijo“ in naj le gledam, da bo ostala skrita. Mirno von Kranjc sem našla na Facebooku. Oblači se kot hipi in kolikor je videti, si ne češe las, grozna je! Tako da bom raje res molčala o najinih krvnih vezeh.
Kot že rečeno sem precej zaskrbljena glede družinske situacije, še bolj pa glede programa za muce, ki je bil v zadnjem času edina smiselna in stabilna stvar v mojem življenju. Morda pa je to odraščanje. Morda mora biti človek ves čas zaskrbljen …

Obupan ameriški top model
Coco Fuk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja