Izpovedi dijakinje 1. M – šestnajsti del

POZOR! VSE NAPISANO JE FIKCIJA ALI MOGOČA PRIHODNOST SLOVENSKEGA ŠOLSTVA IN MLADIH, KI JIH ODGOVORNI V TEM ČASU DOJEMAJO ZGOLJ KOT VARČEVALNI UKREP. ČE IZPOVEDI DIJAKINJE 1. M BERETE PRVIČ, VAS NAPROŠAMO, DA ZAČNETE S PRVIM DELOM.

Jakob … Meden … Meden … Jakob … Ah, obeh imam dovolj. Obupala sem nad ljubeznijo.
Medenova operacija je bila uspešna. Ves ta čas sem bila v groznih skrbeh zanj … Končno si je toliko opomogel, da je spet pripravljen na družbeno življenje. V četrtek sva bila dogovorjena, da se snideva na valentinovem koncertu … Njega pa ni bilo. Čakala sem ga kot neumna, celo darilo sem mu kupila in stala tam s škatlo v rokah kot največja zguba. Nato je prezrl še dve moji sporočili in vsega mi je bilo dovolj. Priznam, da me je nekaj časa skrbelo, da je imel grozno prometno nesrečo in morda spet leži v bolnišnici. Ko pa sem izvedela, da je še vedno v enem kosu, pa mi je postalo vseeno. Kdo pa je on, da se bo tako obnašal do Coco Fuk? Bo pa moral imeti kaj več od svojih modrih oči …

Tudi Jakob se mi je že skoraj zagnusil, saj sem ta teden videla, kako je Mirno von Kranjc držal za roko. Res ne vem, kaj je narobe z njim, punca ima hude težave s sabo! Kot prvo ne uporablja primernega šampona za svoj tip las, zato hodi okrog vsa zamaščena in prhljajasta. Kot drugo nohte ima pogrizene skoraj do krvi, res privlačno, da o okrušenem laku sploh ne govorim. Kot tretje pa GCC še ni videla tako nagnusnih barvnih kombinacij, tudi med profesoricami ne … Vijolična majica z oranžnimi rožami, rdeča jakna in zelene hlače na trapez? Prosim? Mirna, a si morda oropala bližnji cirkus?

Za nekatere je vsak dan pust. Jaz pa si še na pustni dan nisem dovolila, da bi se kdo smejal mojemu izgledu. Seveda vam ne bom izdala, kako sem se našemila, saj me nihče ni prepoznal … Razen gospe razredničarke! Ona pozna vse moje skrivnosti, vedno se mi nagajivo in poznavalsko nasmiha. Po pustnem rajanju na Centru sva si skupaj privoščili še after party. Obe sva malce prekršili svoji dieti, ampak le kdo bi se lahko uprl krofom? Midve že ne! Zaradi tega greha pa sva se kasneje spovedali pri duhovniku, ki sva ga naključno srečali. Žal se je na koncu izkazalo, da je šlo le za nekega našemljenega fanta, uboga gospa razredničarka pa mu je že zaupala vse poslovne skrivnosti. Vsa prestrašena mu je v roko potisnila 100 € in ga prosila, naj molči o tej neuspešni spovedi. On pa ji je vrnil denar in rekel, da se odpustki že dolgo ne prodajajo več, tako da zanjo ni nobenega upanja.

Da se zaposlim in pozabim na moške, sem se odločila povsem posvetiti modi. Želim postati ikona modnega sveta, pa ne le kot manekenka. Jaz bom kot Heidi Klum, ne bom le lep obraz, bom tudi poslovna ženska, modna oblikovalka in najbrž še marsikaj. Za začetek bom preizkusila svoje sposobnosti oblikovanja. Rada bi izdelovala oblačila za ženske, ki razmišljajo podobno kot jaz. Ženske, ki so lepe, uspešne in pametne hkrati. Zato se bo moja znamka oblačil imenovala intELEGANT. Kar poglejte logotip:

intELEGANT

intELEGANTna Coco Fuk

//

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja