IZMENJAVA SKOZI OČI DIJAKOV

Ta teden so se na šoli mudili dijaki in profesorji iz Krakova. Podrobnosti z izmenjave najdete v članku na povezavi: https://www.sledko.si/2019/04/02/mi-na-poljsko-poljaki-k-nam/ .

Nekaj dijakov s Poljske smo povprašali o njihovih izkušnjah, vtisih in mnenjih:

Paulina Olszówka, 17 let

Za izmenjavo sem se odločila, ker sem si želela spoznati nove ljudi in kulture. Slovenija mi je bila zelo všeč. Zdi se mi zelo lepa država, sicer je manjša ampak zelo zanimiva.

Za GCC sem dobila občutek, da se zelo trudi za svoje dijake. Danes, ko smo obiskali nekaj ur pouka, sem dobila občutek, da je učenje oz. podajanje znanja tu na res visokem nivoju. Res je lepa šola, ki mi je bila zelo všeč.

 

Julka Kos, 17 let

Izmenjave sem se odeležila, ker še nikoli nisem bila na izmenjavi in se mi je zdelo zanimivo poskusiti. Ljubljana me je s svojo lepoto res očarala.

Glede vaše šole mi je všeč, da izgleda “umetniško”. Po šoli je na ogled zelo veliko zanimivih umetniških izdelkov. Prav tako se mi je šola zdela precej zanimivejša kot je naša, ki izgleda dolgočasno.

 

Aleksander Rogowiec, 17 let

Že v preteklosti sem se udeležil podobne izmenjave, ki se mi je zdela zelo zabavna. Ravno zaradi želje po še več podobnih izkušnjah sem se prijavil na to izmenjavo.

Slovenija je sicer lepa. Se pa opravičujem, ampak je moje mnenje, da ni nič posebnega. Narava je sicer lepa, ampak mesta se mi ne zdijo nič posebnega.

Vaša šola je v notranjosti lepa ampak mi na zunaj izgleda kot bolnišnica. *smeh*

Me je pa zelo impresioniral sistem omaric in nošenja copatov pozimi, ker mi tega na naši šoli nimamo in se mi zdi zelo priročno.

 

Jakub Kowalczyk, 16 let

Te izmenjave sem se udeležil, ker sem želel vaditi svojo angleščino. Menim, da je pogovor z ljudmi iz drugih držav, ki imajo drugačne naglase in izgovorjavo zelo koristen.

Rad imam hribe in naravo zato me je Slovenija prevzela. Sploh zrak je tu veliko čistejši kot pa v Krakovu. *smeh*

Vaš jezik sicer ni tako podoben našemu, kot sem pričakoval, so pa določene tradicije in vaš način življenja zelo podobne našemu.

Obožujem notranjost vaše šole. Na Poljskem večina šol, ki so stare toliko kot vaša, nima tako lepo urejene notranjosti.

Vaši profesorji so prav tako zelo prijazni. Meni izgledajo, kot da vas z veseljem učijo, kar mi je všeč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja