Izlet v prestolnico – prvi letniki

V duhu spomina na Prešerna, smo se dijaki prvega letnika splošne gimnazije in likovne smeri v torek, 10.2.2015 odpravili na kulturni dan v Ljubljano.

Iz Celja smo se odpeljali ob 10.00 uri in po enourni vožnji prispeli na cilj. Obisk prestolnice smo začeli s je prosto uro, med katero smo si lahko privoščili kakšno kavo ali čaj ter se malce sprehodili po Ljubljani. Nato smo se zbrali pred Gospodarskim razstaviščem. Razdelili smo se v skupine in odšli na voden ogled mojstrovin ekscentričnega umetnika Dalija.

Fascinirali so nas prizorih iz svetega pisma in Božanske komedije ter dejstvo, da je logotip  znamke lizik, ki smo jih otroci (in jih ševedno) oboževali prav vsi, CHUPA CHUPS nastal pod njegovo roko. Po koncu ogleda razstave smo se z avtobusom odpeljali do Cankarjevega doma, kjer smo si v Gallusovi dvorani ogledali matinejo slovenske filmske glasbe. Tudi ta je bila svojevrstno doživetje, na katerem nas je poleg simfoničnega orkestra RTV Slovenije zabaval in prevzel tudi njihov otroški pevski zbor. Z glasbo so nas popeljali od najstarejših slovenskih filmov, pa vse do že nam znanih.

Po koncu zanimivega in poučnega dne pa smo se odpeljali nazaj v Celje. Malo utrujeni, pa vendar navdušeni in zadovoljni, smo tja prispeli ob 15.30 in se odpravili domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja