Iščemo novega ravnatelja

Ob prelomu koledarskega leta se bo po dvajsetih letih ravnateljevanja upokojil dosedanji ravnatelj prof. Igor Majerle. Nov ravnatelj bo moral v torek, 2. januarja 2013, prevzeti vajeti šole in kolektiva, ki šteje več kot 80 profesorjev in skoraj 1000 dijakov treh smeri. Bo Gimnazija Celje  Center v kriznih časih, ko se varčuje tudi pri najboljših, z novim vodstvom preživela in dočakala NAŠIH DVESTO?

Gimnazija Celje Center poleti. (Foto: Matjaž Očko)

Boj za novo ravnateljsko mesto se je uradno začel z izidom Uradnega lista Republike Slovenije (7. 9. 2012), v katerem je bil objavljen poziv k oddaji kandidatur za mesto ravnatelja. Rok za oddajo prošenj se je iztekel v petek, 14. septembra, naslednja stopnja v iskanju novega ravnatelja pa je odprtje vseh prispelih kandidatur. Ugibanje o morebitnih ambicioznih kandidatih znotraj GCC je izredno težko, saj je večina potencialnih kandidatov zanikala kandidaturo. Da so kandidature zares tajnost, priča tudi podatek, da se je moralo osebje, ki sprejema pošto, uradno zavezati k tajnosti. Zato lahko le pričakujemo odločilni dan, ko se bodo predstavili vsi uradni kandidati.

 

NAŠ KOMENTAR …

Glasniki dijakov GCC upamo, da se bodo kandidati zavedali, da šola ni le zgradba in kolektiv profesorjev. Pomemben člen smo tudi mi, dijaki GCC, ki od prihodnjega ravnatelja upravičeno zahtevamo veliko. Kljub precejšnjim infrastrukturnim potrebam (nova okna, toaletni prostori ipd.) je GCC šola, ki prisluhne dijakom. Želimo si, da tako tudi ostane. Prav tako ne smemo pozabiti na veliko obšolskih dejavnosti, ki so trenutno paradni konj v širjenju prepoznavnosti naše gimnazije in potrebujejo močno podporo s strani vodstva. O pomenu ravnatelja za dvig uspeha na maturi in za število vpisanih na program gimnazija pa ni treba izgubljati besed.

Dosedanji ravnatelj prof. Igor Majerle.

Časi, v katerih živimo, so žal krizni, zato je razumljivo, da večje investicije v infrastrukturo niso mogoče. Vseeno pa so možne določene strukturne spremembe, ki bi omogočile večji dotok zunanjih sredstev v šolsko blagajno. Pri vsem tem ne smemo zanemariti niti vpliva lobijev, ki so močni in jim bo lahko konkurirala le oseba, ki ima hrbtenico in neomajno delovno vnemo.

Pričakovanja so velika in naloga kandidata, ki bo postal ravnatelj Gimnazije Celje – Center, vsekakor ne bo mačji kašelj. Stoletna zgodba, ki se piše v tej zgradbi, se mora pisati še naprej in prihodnja leta bodo za to odločilna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja