INTERVJU Z ELO VELEPEC

Ela Velepec je sveže pečena centrašica, ki deli ljubezen do atletike. Ob pogovoru z njo lahko začutimo njeno voljo ter zagnanost na njeni vsestransko uspešni poti. Z njo se je začela ukvarjati pred približno tremi leti, saj je želela poskusiti kakšno novo atletsko disciplino, ki bi jo morda navdušila. Začela je trenirati skok s palico ter ugotovila, da ji je všeč, zato je nadaljevala, a kaj kmalu so treningi prerasli v veliko več kot le-to. Prerasli so v ljubezen, za katero si ne predstavljala, da bi se kdaj končala.

Kaj ti kljub naporom in vloženem trudu predstavlja motivacijo ter kdo te inspirira in zakaj?

“Nisem prepričana, kaj točno je moja največja motivacija, ampak skok s palico in tudi šport na splošno je zame tako velik del življenja, da si sploh ne morem predstavljati, da bi kdaj lahko nehala. Najbolj se v tem pogledu zgledujem po Tini Šutej, s katero trenirava pri trenerju Milanu Kranjcu v Atletskem društvu Kladivar in je ravno pred kratkim osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu. “

Ker trenutno živimo v precej delikatnih okoliščinah, so tudi treningi ter tekmovanja potekala drugače kot običajno. Ela, na kakšen način so potekala razna tekmovanja v tej sezoni?

“Ta sezona je bila nekoliko drugačna od lanske, saj smo se morali na vseh tekmovanjih držati zaščitnih ukrepov, tekem pa je bilo zame celo več. Osvojila sem tudi srebrno in bronasto medaljo na mladinskem državnem prvenstvu in dvakrat izboljšala osebni rekord. “

Treningi predstavljajo zelo pomembno vlogo vsakega športnika. Povej nam, kolikokrat tedensko imaš treninge, opiši njihov potek na splošno ter v času tekmovanj?

„Treninge imam običajno 6x tedensko, ponavadi po dve uri, vendar jih imam med tekmovalno sezono manj, ker imam pred in po tekmovanju en dan pavze. Večinoma treningi potekajo približno po istem načelu; Za ogrevanje pretečemo tri ali štiri kroge po stezi, se raztegnemo in naredimo šolo teka, nato pa sledijo različne vaje glede na to, kakšen trening si zamisli trener. “

Elo smo povprašali tudi o doseženih uspehih, ki jih je kar precej, bolj podrobno se je razgovorila o zlatih medaljah, ki ju je prejela lani na pionirskem državnem in pokalnem prvenstvu, kjer je skočila 280 cm in 300 cm. „Mi pa dejansko še več od medalje pomeni izboljšan osebni rekord, ki ga imam trenutno pri 320 cm, saj to pomeni, da postajam vedno boljša in boljša!” je dejala mlada atletinja, ki poleg skoka s palico deli zanimanje tudi do branja knjig ter risanja, a ji zaradi pogostih treningov in šolskih obveznosti ne preostane veliko prostega časa.

Ko smo jo povprašali o zadanih ciljih in prihodnosti, nam je odvrnila: „ Moj cilj na vsakem treningu in tekmovanju je izboljšati svoj osebni rekord, si pa želim naslednje leto priti na mlajše mladinsko evropsko prvenstvo. Do norme mi sicer manjka še 40 centimetrov, toda mislim, da mi bo to višino uspelo preskočiti do naslednjega poletja.”

Eli se zahvaljujemo za sodelovanje ter ji želimo še obilo uspehov na njeni poti, hkrati pa ji čestitamo za odlične rezultate na atletskem prvenstvu Slovenije, ki je 13. 3. potekalo v Novem mestu, kjer je s preskočenimi 3.10 metri osvojila srebrno medaljo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja