Intervju: Tim Dvorjak

Tim Dvorjak, dijak 2. Č razreda, je eden izmed izredno uspešnih športnikov na GCC, ki svoj čas večinoma preživlja v telovadnici karate kluba Nestor. Tim je v enajstih letih treniranja dosegel več kot odlične rezultate – lani novembra je celo postal državni prvak in je državni reprezentant. Poleg tega, da je odličen karateist, je Tim poln veselja in dobre volje.

Živjo Tim. Zakaj si se pred enajstimi leti odločil za karate?
Za karate sem se odločil pri petih letih. To je bila velika želja mojega očeta, saj je tudi on bil karateist. Sprva nisem vedel, kaj karate sploh je, a z leti treningov in borb sem vedno bolj razumel očetove besede ‘karate ti da samozavest in notranjo moč’. Tako sem vzljubil karate, ki je zame postal čisto poseben način življenja.

Kateri so tvoji najboljši rezultati? 
Najboljši rezultat je 3. mesto na balkanskem prvenstvu v Dubrovniku ter 5. mesto na balkanskem prvenstvu v Bosni. Sicer pa sem na vse uspehe izredno ponosen.

Si imel kdaj kakšne poškodbe?
Resne poškodbe še nisem imel in upam, da bo tudi vnaprej ostalo tako 🙂

Koliko ur tedensko posvetiš karateju?
Na teden posvetim  karateju povprečno 20 ur. Zjutraj, ko vstanem, opravim pol urni trening, ko pridem iz šole imam doma 1 uro in pol treninga in potem še 1 uro treninga v klubu. Seveda pa morate k temu prišteti še vse priprave in tekmovanja.

Kdo je tvoj zgled v športu?
V karateju je veliko dobrih športnikov in športnic ( 😉 ). Trenutno se je težko odločiti, kdo bi mi bil ravno najljubši.

Imaš kakšen poseben ritual, ki ga opravljaš pred tekmami?
Ne, pred tekmami ne izvajam posebnih ritualov. Ključ do uspeha v karateju je predvsem popolna skoncentriranost in umirjenost pred tekmo. Zato se ponavadi usedem na prostor, kjer je vse mirno in se skoncentriram na nasprotnike ter seveda na zmago.

Kaj počneš v času, ki ga ne preživiš v telovadnici ali šoli?
Med prostim časom se družim s prijatelji in preživljam čas z družino, kolikor le lahko, čeprav imam treninge in tekmovanja res pogosto, vendar me ne moti, saj v tem res uživam.

Kako usklajuješ šolo s treningi in tekmami?
Lahko rečem, da sem zelo organizirana oseba in mi načeloma ni problem usklajevati šolo z karatejem. Po vsakem končanem tekmovanju ali treningu posvetim se čas šoli – glede na to, da obiskujem gimnazijski program, pa je to seveda velikokrat zelo težko. Sicer pa me v šoli večina učiteljev zelo podpira in mi je naklonjena. Zato jih spoštujem in sem zelo hvaležen.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Se vidiš v karateju?
Že zdaj vem, da karateja nikoli ne bom pustil, ker si enostavno ne znam predstavljat življenja brez njega. V starejših letih seveda ne bom toliko časa posvečal karateju in težko rečem, da se čez 10 let še vedno vidim v doseganju medalj, seveda pa bo ta šport vedno ostal del mene. A pa pustimo času čas, saj veste, vse je mogoče. 😉

Timu se zahvaljujemo za njegov čas in odgovore. Želimo mu še obilo uspehov in medalj v karateju, v šoli pa razumljive profesorje in veliko motivacije za uspešno delo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja