Intervju: Rožle Stajner, predstavnik predsedstva Dijaške organizacije Slovenije (DOS)

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je demokratično organizirana stanovska organizacija dijakov v Republiki Sloveniji. DOS združuje vse slovenske dijakinje in dijake ter zastopa njihove interese in se zavzema za njihovo uresničevanje. Dijaška organizacija Slovenije deluje v skladu z načeli demokratičnosti, transparentnosti, solidarnosti, ekonomičnosti in javnih koristi. (povzeto po: http://www.dijaska.org/)

Včeraj, 6. 10. 2017, so na prvi letošnji seji DOS dijaki volili predstavnike predsedstva. Rožle Stajner, 4. a, se je opogumil in kandidiral, a ne le to – bil je tudi sprejet! Sedaj ima GCC svojega predstavnika v predsedstvu Dijaški organizaciji Slovenije.

 

Rožle, najprej iskrene čestitke! Kako je bilo včeraj na seji, kako se počutiš zdaj?
Včerajšni dan je bil zanimiv. Od velike živčnosti do še večjega veselja. Po izvolitvi se počutim odlično, saj sem dobil priložnost, da pokažem česa sem sposoben.

Zakaj si se odločil, da boš kandidiral?
Za kandidaturo v predsedstvo Dijaške organizacije Slovenije sem se odločil, ker me zanima organiziranje dogodkov. Iz vseh zakonov, ki so potrebni za delo, bi se veliko naučil, se tako znal približati dijakom in jim pomagati pri reševanju problemov. Menim, da bi s svojimi sposobnostmi in interesi veliko doprinesel k Dijaški organizaciji, na drugi strani pa verjamem, da bi se veliko novih stvari tudi naučil, predvsem na področju retorike. Mislim, da bi z različnimi govori na sejah, pogovori z dijaškimi poslanci in drugimi člani predsedstva postal še bolj komunikativen, kar bi mi pomagalo pri delu z dijaki in kasneje v življenju.

Kakšno delo pa moraš opravljati?
Kaj točno bom opravljal na Dijaški organizaciji pa bom več znal povedati v četrtek, ker se bomo v sredo na prvi redni seji dogovorili, kdo bo prevzel kakšen odbor.

Kakšne so tvoje vizije, ideje … ?
Vizija naj ostane zaenkrat še skrivnost. 😉 

Kaj to pomeni zate in kaj za GCC?
Zame izvolitev pomeni dokaz, da sem lani delal dobro in da imam veliko podporo dijakov. Za GCC pa to pomeni, da bo na tekočem z vso dijaško problematiko v Sloveniji in drugimi dogodki, ki bi jih organizirala Dijaška organizacija Slovenije.

 

Rožle, hvala za odgovore in veliko uspeha! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja