Intervju: Rok Kolar – državni prvak v hokeju

Rok Kolar je dijak 1. j, ki se v prostem času ukvarja s hokejem. Z ekipo HK Triglav iz Kranja je pred kratkim osvojil naslov državnega prvaka. Rok nam je o svoji športni karieri in neverjetnih uspehih na ledu povedal naslednje.

Sledko: Kdaj si začel trenirati hokej? Kdo te je navdušil nad njim?

Rok: Hokej sem začel trenirati pri šestih letih oz. v prvem razredu osnovne šole. Nad njim me je navdušil oče, ki je prav tako hokejist.

 

S: Kako potekajo trening? Kako trenirate v poletnih mesecih? Ali je treninge usklajevati s šolskimi obveznostmi?

R: Najprej se navadno dobro ogrejemo v fitnesu. Nato pa na ledu z raznimi vajami ogrejemo vratarja ter vadimo protinapade, izhode iz obrambne tretjine in igro v napadalni ter obrambni tretjini. V poletnih mesecih imamo v fitnesu treninge za moč, kondicijo pa pridobivamo na treningih v parku. Treninge s šolo usklajujem tako, da se po navadi takoj po prihodu domov začnem učiti in naredim domačo nalogo, z učenjem pa nato nadaljujem še po treningu.

 

S: Pred kratkim si s svojo ekipo osvojil naslov državnega prvaka. Kako je potekalo tekmovanje? Kateri položaj igraš v ekipi?

R: Res je, letos smo osvojili naslov državnih prvakov z ekipo hokejskega kluba Triglav Kranj, kamor sem januarja (sredi sezone) prestopil iz kluba Lisjaki Maribor. Kranjski klub se je takrat potegoval za naslov državnega prvaka, mariborskega pa je od izpada iz tekmovanja ločilo le še nekaj tekem. Ko sem dobil ponudbo, sem jo seveda takoj sprejel. V ekipi igram »beka« oz. obrambnega igralca. Velikokrat igram tudi vlogo napadalca, seveda je to odvisno od trenerjevih zahtev.

 

S: Kakšni pa so občutki pred in na tekmah?

R: V garderobi je pred tekmo je vzdušje med igralci sproščeno in umirjeno, saj se vsi zavedamo, da je tako najbolje za ekipo. Kljub temu pa predvsem na pomembnih tekmah pride do kakšne napetosti. Predvsem kadar zaostajamo za kakšen gol in nam primanjkuje časa  pride do trenutka predvsem na pomembnih tekmah, ko naprimer zaostajamo za kakšen gol in nam zmanjkuje časa.

 

S: Zakaj bi hokej priporočal svojim vrstnikom?

R: Vrstnikom bi hokej priporočil, ker je ena najhitrejših moštvenih iger na svetu. Vse dogajanje na ledu se odvija pri veliki hitrosti, kar je zame nekaj najboljšega pri hokeju.

 

S: Trenutno si na okrevanju, saj si pri treningih utrpel lažjo poškodbo. Kako je prišlo do nje? Boš za okrevanje potreboval veliko časa? Meniš, da bo to zamajalo tvojo kariero?

R: Res je, zaradi pritiska drsalk na gleženj se mi je na njem ustvaril nekakšen izrastek, ki so ga morali operativno odstraniti. Sicer sem še vedno na okrevanju, a se šivi hitro celijo in mislim, da ne bo minilo veliko časa, ko bom spet normalno treniral. Na športno kariero ta poškodba naj ne bi vplivala, razen če bi se mi ponovila, kar pa je malo verjetno.

 

Roku želimo še naprej obilo uspehov na drsalkah in čim hitrejše okrevanje po poškodbi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja