Intervju: predsednik in podpredsednica DS

Za vse tiste, ki še ne veste, kdo sta predsednik in podpredsednica Dijaške skupnosti GCC v šolskem letu 2018/19, smo z izvoljencema opravili intervju, da jih bolje spoznate. No, pa da vidimo, kaj za letošnje šolsko leto pripravljata predsednik DS Matjaž Korenak, 3. c, ter podpredsednica DS Rebeka Jahn, 3. c.

Zakaj si se odločil/a za kandidaturo?

Matjaž: Za kandidaturo sem se odločil, saj menim, da se na GCC da še veliko stvari spremeniti, predvsem na bolje. Drugi razlog pa je bil v tem, da si pridobim čim več izkušen v javnem nastopanju, kar mesto predsednika DS nedvomno prinaša.

Rebeka: Zelo rada sodelujem pri reševanju dijaške problematike ter pri zavzemanju za izboljšanje dijaškega življenja kolikor se to le da. Zato sem vzela kandidaturo kot nek nov iziv.

Kakašna so bila pričakovanja, si zadovoljen/a?

Matjaž: Seveda sem bil precej nervozen, ko sem čakal na razglasitev rezultatov, saj svojo sokandidatko zelo spoštujem in bi bil tudi v primeru njene zmage zelo vesel zanjo.
Sem pa upal na svojo zmago in ob razglasitvi se mi je kamen odvalil od srca.

Rebeka: Z izidom volitev sem bila zelo zadovoljna, saj vidim v Matjažu močno voljo in željo, tako da mislim, da smo se dijaki pravilno odločili. Če po resnici povem, si sama zelo želim biti predsednica dijaške skupnosti v naslednjem šolskem letu, saj se mi zdi, da bom bolj pripravljena za to vlogo.

Za kaj se boš zavzemal/a to šolsko leto? Kakšni so načrti? Načrtuješ kaj novega?

Matjaž: V tem šolskem letu se bom zavzemal predvsem za to, da bi bolj poskušali nadzorovati odsotnost od pouka zaradi obšolskih dejavnosti, v nobenem primeru pa obšolskih dejavnosti ne bi ukinjal, saj je na to temo bilo precej polemik. Poskušal se bom zavzeti za samega dijaka, tako za njegovo duševno kot telesno zdravje. Pri OIV bi prav tako poskušal doseči določene spremembe; da bi dijaki v anketi zapisali, kaj si želijo, kaj jih zanima, programu pa bi se vodstvo šole poskušalo kar se da približati, saj bi s tem dosegli, da dijaki dobijo občutek soustvarjanja pouka, ki pa ga na GCC tako ali tako ne manjka. Vzpostavil bi tudi mrežo tutorjev za višje letnike, kjer bi lahko dobili številne nasvete, pomoč itd. Sicer pa bi ohranil določene stvari od lani, kot je na primer izmenjava med programi.

Rebeka: V tem šolskem letu bom pomagala Matjažu pri uresničitvi njegovih ciljev, zavzemala pa se bom tudi za to, da bodo dijaki na naši šoli bolj jasno povedali katere spremembe si želijo ter tudi delala v smeri, da se to zgodi. Zaenkrat nekih večjih načrtov še nimam in čakam na prvi sestanek dijaške skupnosti. Zelo se veselim opravljanja dela, saj se mi zdi, da so ravno leta preživeta v srednji šoli zelo pomembna za naš osebni razvoj in tako si želim, da bi jih vsi kar se da lepo preživeli, da se jih bomo spominjali z lepimi občutki.

Kakšen nasvet za dijake? Jim kaj priporočaš, polagaš na srce …?

Matjaž: Dijakom bi svetoval naj bodo odprti, pripravljeni soustvarjati in sodelovati, saj sem tudi sam pripravljen prisluhniti njihovim idejam, ki jih bom poskušal uresničiti v največji možni meri.
Na srce jim polagam le to, da naj jih ne bo strah spregovoriti in pristopiti, saj kljub nazivu predsednika DS ostajam navaden, sproščen dijak, ki stoji na realnih tleh.

Rebeka: Bodite to kar ste! Uživajte srednješolske dni in ne obremenjujte se preveč z vsako malenkostjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja