INTERVJU: Outsiders – Naj živi rock ‘n’ roll!

Malo pred sedmo uro, ko večina dijakov sreba dnevno dozo kave, da bi se laže prebili čez prvi dve uri, se trojica nadobudnih prvošolcev zbere v kletnem glasbenem kabinetu. Aleksander in Jernej priključita kitari in mikrofon, Jan pa sede za bobne in že iz kleti naše stoletne gimnazije zadoni dobri stari rock ‘n’ roll. Tisti trdi zvok, ki je v zadnje pol leta večini naših dijakov že postal kot nadomestek kave za bujenje. Več o sebi pa so nam mladeniči, ki so se poimenovali kar Outsiders, povedali na eni izmed zgodnjih vaj.

SLEDKO: Kdaj ste se prvič srečali z glasbo?
Aleksander: Prvič sem se z glasbo srečal v prvem razredu osnovne šole, ko sem začel obiskovati glasbeno šolo. Takrat sem se učil igrati violino, sedaj pa se sam učim igranja na kitaro.
Jan: Za bobne sem se prvič usedel v petem razredu, in sicer po tem ko sem se kratek čas poskušal naučiti igrati kitaro, a sem spoznal, da so bobni bolj kul. Hodil sem tudi v privatno glasbeno šolo, sedaj pa nadaljujem z učenjem kar sam.
Jernej: Prvič sem se lotil igranja klavirja v četrtem razredu, a sem kmalu prenehal in začel z igranjem kitare.
S: Skupina Outsiders sedaj deluje približno pol leta. Kako se je vse skupaj začelo? Kako ste se sploh spoznali?
OUTSIDERS: Spoznali smo se predvsem na hodnikih GCC in pri urah športne vzgoje, saj drugače nismo sošolci. Vsi smo si želeli igrati, zato smo se nekega dne odločili, da bomo poskusili – bolj za šalo kot zares. Sprva nismo znali nobene skupne pesmi, nato pa smo začeli vaditi pogosteje in sedaj se dobivamo ob vsaki priložnosti, ko je to le mogoče.
S: Menite, da vam vodstvo GCC pri uresničitvi sanj stoji ob strani? Kako?
O: GCC nam s svojo pomočjo odpira pot v glasbeno kariero. Vodstvo nam je pripravljeno pomagati predvsem s prostorom v kleti, kjer lahko imamo vaje. Prav tako pa nas glasbeni pedagogi z ravnateljem na čelu vabijo, da bi nastopali na šolskih prireditvah, kar se nam zdi enkratna priložnost za pridobivanje koncertne kilometrine.
S: Vsako jutro vas slišimo, kako marljivo vadite. Lahko v prihodnosti pričakujemo kakšen koncert?
O: Spomladi bomo najbrž igrali na tradicionalnem Rock & Športu, do takrat pa bomo raje vadili in pripravili dober repertoar. Trenutno znamo za lasten koncert premalo pesmi, zato se bomo raje predstavili na manjših nastopi v šoli in morda tudi izven nje.
S: Vaš repertoar trenutno predstavljajo le priredbe znanih rock hitov. Že razmišljate, da bi se uveljavili tudi s svojo avtorsko glasbo?
Sicer imamo že nekaj neobdelanega materiala, ki pa bo zaenkrat še ostal v naših glavah oziroma v GCC »music roomu«.
S: Kaj menite o rock sceni na naši gimnaziji? Je rockerjev dovolj? Se rock glasba dovolj posluša?
O: Na GCC trenutno ni veliko rock scene. Mislim, da smo edini rockerji na šoli; Z3RO Z3RO so bolj ali manj odšli, The Šlagers in Takeover pa igrajo bolj pop in jazzovske komade. Mislimo, da bi naša gimnazija potrebovala več rocka.
S: Prvič ste nastopili na predbožičnem koncertu in pred kratkim tudi na informativnih dnevih. Menimo, da ste v tem času že postali prepoznavni, predvsem med sošolkami. Kakšno je vaše sporočilo za vse oboževalke?
O: Oboževalk trenutno še ni ravno veliko, ker naše delovanje še ni prišlo kaj dosti v javnost, a bodo zagotovo še prišle.

 
Fantom se zahvaljujemo za intervju in jim v prihodnosti želimo obilo ustvarjalnosti in uspešnih koncertov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja