Intervju nazaj ali IMPRO GCC se predstavi

Sredi decembra me je pritegnil rumen plakat, obešen pri mizi dežurnega učenca. Belo na belem vs. Rudolfovi majstri. Kdo je to? Kaj je ŠILA? V kakšni povezavi s kopiti?

Po kratkem raziskovanju sem ugotovil, kdaj imajo vaje. V četrtek sem se odpravil v Matematiko 2, da izvem kaj več. Skupaj smo odigrali Intervju nazaj, disciplino, v kateri improvizatorja odigrata televizijski intervju v obratnem vrstnem redu. Izgledalo pa je takole …

Najlepša hvala impro skupini Belo na belem za sodelovanje. Še enkrat vabljeni na tekmo, ki bo 18. 1. 2019 v dvorani Mladinskega centra Celje. Ob 17. uri se bosta pomerili ekipi z Gimnazije Celje – Center in 1. gimnazije Maribor, ob 18.30 pa ekipi Gimnazije Vič 2 in Gimnazije Bežigrad 2.

Trema je vedno (malce) prisotna. Z vajami in nastopi se privadiš. Prav tako pa med nastopi in tekmami pozabimo, da nas je strah, kar se preveč zabavamo.

Vas je kaj strah pred nastopi? Kako se spopadate s tremo?

Nekatere je privabil drugače zastavljen koncept gledališča, druge nastop ekipe na spoznavnem dnevu oziroma fazaniranju. Še najbolj pa je pritegnila energija in vzdušje na uvodnem sestanku. Zainteresirani nas lahko najdejo vsak četrtek ob 14. uri v učilnici Matematika 2. Seveda smo tudi na Facebooku in Instagramu.

Kaj vas je privabilo k sodelovanju v ekipi? Se je še možno pridružiti?

Impro je improvizacijsko gledališče oz. gledališče brez besedila. Občinstvo predlaga teme oz. vsebine in mi odigramo prizor glede na pravila discipline, ki jo igramo. Impro delimo na tri skupine: Impro ligo, ŠILO in MIŠ. V Impro ligi sodelujejo odrasli, v ŠILI srednješolci, v MIŠ-u pa se urijo osnovnošolci. V ŠILI je trenutno več kot 20 ekip, ki med sabo tekmujejo. Prvovrstni primerek bitke med ekipami ŠILE si lahko ogledate v petek, 18. 1. 2019, v Mladinskem centru Celje ob 17. in 18.30.

Pozdravljeni dragi gledalci v oddaji Radovedni Centraš raziskuje. Moje ime je Radovedni Centraš in danes bom za vas raziskal impro skupino Belo na belem. Za začetek vas prosim, da našim gledalcem razložite kaj je impro in kaj je ŠILA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja