INTERVJU: LUČKA ROBIČ

Lučka Robič, dijakinja 1. c-razreda, je izjemno uspešna in vedno nasmejana plesalka, popolnoma predana plesu. Večino svojega časa preživi na treningih v plesni šoli Spin. Poleg plesa še poje in igra v kar dveh muzikalih. Nedolgo nazaj, marca, je s svojo plesno skupino Power kickz na kvalifikacijah dosegla 1. mesto, kar jih je uvrstilo v A kategorijo.

Kdaj si začela trenirati ples in kako to, da si se izmed mnogih aktivnosti odločila ravno za ples?
Stara sem bila dobri 2 leti in pol. Še preden sem shodila, sem po ritmu migala z rokami in nogami in moja mami je preprosto vedela, da je ples tisti, moj prirojeni talent in me je zato vpisala v plesno šolo.

Pri kateri plesni šoli plešeš in zakaj, ter katere zvrsti plešeš?
V plesni šoli Spin sem že od svojega začetka, torej 13 let, pa tudi zato, ker je lastnica te plesne šole moja svakinja in posledično tudi moj brat. 😉

Plešem pretežno vse zvrsti. Se pravi, hip hop, jazz balet, vse panoge, ki spadajo pod show dance, latinsko ameriške in standardne plese, orientalske plese, vse, razen break dance-a.

Kaj ti ples pomeni?
Ples je moja strast, moje življenje. Z njim izražam svoja čustva, me spravi v dobro voljo in z njim pozabim na vse skrbi.

Plešeš raje sama ali v skupini? Kakšen odnos imate v skupini?
Oboje. Razlika je v tem, ko sem sama lahko izražam sebe in svoja čustva oziroma sama napredujem in se izboljšujem kot solistka. V skupini pa je timski duh, kemija in ta energija, ki si jo delimo in ti trenutki, ko skupaj rastemo, se učimo, nadgrajujemo. Ker skupaj plešemo že vrsto let, se med nami res čuti nekakšna posebna vez in smo kot ena družina. Ne bom rekla, da se ne skregamo ali včasih ne strinjamo, a to je normalno. Čez čas pa že pozabimo, da se je sploh kaj zgodilo.

Kdo je tvoj vzornik oziroma idol?
Moja vzornika sta vedno bila in vedno bosta, moja svakinja in brat. Tisti »slavni« idol pa je definitivno Michael Jackson.

Kolikokrat na teden imaš treninge in kako ti jih uspe uskladiti s šolo?
Imam jih vsak dan med tednom in tudi med vikendi, včasih pa imam prosto kakšno nedeljo. Poskušam se čim bolje organizirati, da mi uspe vse narediti ob pravem času.

Zakaj si izbrala ravno GCC?
Ker vem, da je šola, ki mi bo pomagala nadgraditi moje talente in ker je šola z dušo in ti res ponuja odprta vrata v svet.

S skupino ste ravno letos na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo dosegle 1. mesto. Kdaj in kje si prvič tekmovala, koliko nagrad si do sedaj že osvojila?
Naša plesna šola je začela tekmovati šele pred kratkim, 4 leta nazaj. Pred tem nismo bili tekmovalna plesna šola. Sem pa tekmovala kot solo na šolskem tekmovanju ŠPF, kjer sem dosegla prvo mesto na področnem, lansko leto pa 5. mesto na področnem in in 7. na državnem. S skupino Power kickz, pa smo lani na svetovnem prvenstvu dosegle 1. mesto v B kategoriji v urban dance, oktobra v Pragi smo postale evropske prvakinje. Letos marca pa smo na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo dosegle 1. mesto in s tem prišle v A kategorijo.

Imaš namen s plesom nadaljevati tudi po končani srednji šoli?
Vem, da me v plesu čaka prihodnost oziroma kariera in zato mislim vso svojo energijo usmeriti v ples. Zato pa sem 115% prepričana, da s plesom ne bom prenehala tudi po srednji šoli.

 

Lučki se za odgovore iskreno zahvaljujemo. Njej in njeni skupini pa želimo še veliko uspeha. 🙂 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja