Intervju: Lovro Prešiček – nazaj k čistemu rokenrolu

Pripravlja se nekaj velikega! Skupina Z3RO Z3RO namreč napoveduje glasbeni spektakel v decembru. Ker so fantje bivši in sedanji dijaki GCC pa je Sledko seveda dobil ekskluziven dostop do informacij – pogovorili smo se namreč s pevcem skupine in dijakom programa predšolske vzgoje, Lovrom Prešičkom.

SLEDKO: Čisto za začetek, za tiste, ki vas po nekem čudnem naključju še ne poznajo – kdo ste Z3RO Z3RO?
LOVRO PREŠIČEK: Smo štirje pobi, nekateri bolj kot drugi (smeh). Imamo se radi in smo tudi zelo pridni, spet nekateri bolj kot drugi. Imamo pa vsi definitivno radi to, kar počnemo. To nas tudi združuje – vsi gojimo veliko ljubezen do glasbe.

S: Kako bi opisal vašo pot od začetka do zdaj?
LP: No, sicer ne vem čisto točno, kje smo, pot je bila pa vsekakor trnova. Bila je zanimiva in naporna, spremljana s strani veliko ljudi, ki so nas podpirali, nekateri bolj, nekateri manj. Definitivno pa so k našemu napredku največ pripomogli naši oboževalci, ki nam vedno znova dajejo zagon.

S: Skupina izhaja iz Celja in okolice, se to kaže tudi pri oboževalcih – jih je večina iz Celja?
LP: Da, definitivno imamo največ podpornikov in največjo bazo poslušalcev v Celju. Navsezadnje smo, kot ste omenili, začeli v Celju, natančneje na GCC. Tu je tudi največ dijakov, ki po navadi napolnijo naše koncerte – uspelo nam je namreč že napolniti Mladinski center Celje, tudi na prireditvi Cityband 2015 smo imeli precej poslušalcev, morda celo več kot Mi2, kar nam še danes zamerijo (smeh).

S: Kako si glede na to sestavo publike prilagajate koncerte?
LP: Nastopamo vedno na željo organizatorja. Sicer ne igramo zastonj, kar je lahko precej negativna stvar, vendar ceno vedno prilagodimo sposobnostim organizatorja. S tem denarjem pa pokrijemo potne stroške, opremo, hrano in pijačo. Imamo tudi ekipo, ki nam na koncertih pomaga z uglaševanjem in pripravljanjem opreme. Ta ekipa sicer ni stalna, vendar jo vedno sestavljajo naši prijatelji, tako da smo si precej blizu.

S: V zadnjem času ste malce potihnili, kaj se je dogajalo?
LP: No, neuradno se nikakor nismo uspeli uskladiti glede termina za vaje in špile. Dva člana namreč študirata v Kopru, eden v Mariboru, jaz pa sem v Celju. Iz teh razlogov smo tudi odpovedali veliko koncertov, kar pa bomo nadoknadili z decembrskim. Torej, uradno smo se ukvarjali z organizacijo našega velikega koncerta. Nekateri bolj kot drugi. 🙂

S: Kaj točno torej pripravljate v decembru?
LP: Organizirali smo naš prvi samostojni koncert, ki bo deloval kot nekakšna odskočna deska za obuditev glasbene scene v Celju in v mladinskih centrih po Sloveniji. Želimo tudi ustvariti tradicijo nastopanja v Celju, saj je to mesto, ki nam je veliko omogočilo – tako mu bomo povrnili. Ta dogodek bo najboljše, kar lahko ponudimo – repertoar priredb in naših avtorskih pesmi, posebni gostje, noro vzdušje. Bistvo vsega je v uživanju, v vključenosti publike, njeni evforiji. Tako poleg poslušalcev uživamo tudi mi.

S: Hkrati boste na tem koncertu snemali tudi prvi avtorski album z naslovom Konec. Kakšen bo ta album?
LP: Tisto pravo bistvo albuma je precej kritično družbe, v kateri živimo. Je tudi precej simboličen in vrhunsko dodelan. Vse, od besedil do grafike ima svoj, točno določen namen. Odločili smo se, da se bomo vrnili k starim zvrstem glasbe, zato so pesmi precej nezapletene, klasične rokenrol skladbe. Pa tudi besedila so taka, da se v njih lahko najde vsak, v prvi vrsti pa mi, pisci besedila. Pesmi (in album) ne bi uspele, če se ne bi v njih skrivali delčki pisateljev. Glede na ves trud, ki smo ga vložili v ta projekt, sem prepričan, da bo uspel!

S: Kaj pa pripravljate v prihodnosti?
LP: No, čisto neuradno, pripravljamo še nekaj velikega. Glede na to, da bo Konec precej negativno oziroma žalostno nastrojen, moramo to nekako izenačiti s pozitivo. V prihodnosti bomo izpeljali projekt, ki bo govoril o koncu digitalne dobe, o koncu negativnosti. Osredotočil se bo na tista pristna čustva, pristni človeški stik. V glasbene vode bomo prinesli nove smernice in se iztrgali iz kroga prirejanja že znanih besedil, kar počne toliko slovenskih bendov. Bodite v pripravljenosti, da ne boste česa zamudili! 🙂

Lovru se zahvaljujemo za pogovor, vse vas pa vabimo na koncert, ki bo 11.12.2015 v Mladinskem centru Celje. Pridružite se našim simpatičnim pobom in doživite nepozaben večer z njimi! Pa še hiter namig: eden izmed gostov bo Boštjan Dermol, ostale pa bodo fantje počasi razkrivali na svoji spletni strani. Zagotavljamo vam, da vas Z3RO Z3RO v kombinaciji s temi gosti ne bodo pustili ravnodušnih!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja