Intervju: Lina Krulec – nadobudna mlada rokometašica

V nedeljo, 5. 6. 2016, je v Šentvidu pri Ljubljani potekalo prvo državno tekmovanje v rokometu na mivki. Udeležile so se ga tudi rokometašice letnika 2000 in 2001 kluba RK Zelene doline Žalec (med njimi Lina Krulec, dijakinja 1. c) pod vodstvom trenerja Jerneja Rantaha in si priigrale odlično 3. mesto.

Lina in njena ekipa so v preteklih sezonah dokazale, da so ene izmed boljših rokometašic v svojih selekcijah v slovenskem prostoru. V letošnjem letu so osvojile odlično 2. mesto na državnem prvenstvu, v pretekli sezonah pa so bile vselej med najboljšimi tremi.

Lina nam je odgovorila na nekaj vprašanj o prvenstvu v rokometu na mivki in tudi o njeni rokometni poti.
Sledko: Kako dolgo ste se pripravljale na prvenstvno v rokometu na mivki?
Lina: Torej imele smo en trening, in sicer v petek. Torej dva dni prej prvenstvom. Po 2. mestu v kadetski ligi in „normalnem“ rokometu smo vedele, da nas čaka nekaj drugačnega, saj so pri rokometu na mivki drugačna pravila. Naprimer, če zadeneš gol z obratom 360°, je gol vreden 2 točki in ne samo za 1 točko.

S: Kakšni so bili občutki, ko ste osvojile odlično 3. mesto?
L: Igrale smo v Šentvidu pri Ljubljani, kjer smo imele 3 tekme v naši skupini. Kasneje je sledil polfinale in tekmi za 3. in 1. mesto. Prvo tekmo smo se še nekako uvajale ter spoznavale pravila, naprej pa nam je igra stekla, saj smo se zelo ujele. V polfinalu smo izgubile po streljanju prostih strelov in se tako borile za končno tretje mesto, ki smo ga kasneje osvojile. Zelo smo bile vesele tega dosežka, saj smo se naučile nekaj novega in se ob tem zelo zabavale.

S: Glede na to, da ste prvič igrale rokomet na mivki, kakšen so bili občutki?
L: Občutki so bili fenomenalni. Rokomet na mivki je popolnoma drugačen od navadnega rokometa in v nekaterih pogledih tudi bolj zanimiv.

S: Ali imate v kratkem še veliko tekem?
L: Zdaj se je vzdušje umirilo in tudi tekem ni več veliko. V nadaljevanju nas čaka le še prijateljska tekma z Zagrebčankami, potem pa bomo počasi začele trenirati za naslednjo sezono.

S: Ali imate za naslednjo sezono zastavljene kakšen cilje?
L: Naši zastavljeni cilj za naslednje leto so, da uspešno zaključimo sezono, kjer se bomo spet borile v kadetski ligi, vendar tokrat z letnikom 2000-2001 in da se ob tem tudi zabavamo.

S: Kdaj si se začela ukvarjati z rokometom?
L: Rokomet sem začela igrati pred 6 leti, torej v 4. razredu osnovne šole.

S: Kaj ti rokomet pomeni? Čemu se moraš zaradi odličnih rezultatov, ki jih dosegaš z ekipo, odrekati?
L: Rokomet mi pomeni veliko in zato sem se tudi morala odreči veliko zabavnim stvarem kot so rojstni dnevi, zabave itd. Ampak, ko neko stvar obožuješ in imaš okrog sebe takše soigralke kot jih imam jaz, se ni težko odreči nekaterim stvarem. Res obožujem svoje soigralke. Ogromno mi pomenijo in brez njih ne bi bila tako uspešna. Skupaj smo res super ekipa.

S: Si že kdaj pomislila, da bi nehala trenirati?
L: V težkih trenutkih velikokrat pomislim, da bi nehala. Ko pridejo poškodbe, ko si utrujen od treningov in tekem in hudega tempa … Vendar potem pretehta zabava in ljubezen do športa.

S: Kdo je tvoj vzornik/vzornica?
L: Moja vzornika sta Dragan Gajič in Abalo.

S: Ali je težko kombinirati šport in šolo?
L: Ja, je težko. Vsak dan imam treninge in ko pridem iz šole imam le malo časa, zato se moram učiti tudi prej. Včasih moram zaradi šole tudi kakšen trening tudi izpustiti.

S: Vidiš svojo poklicno pot v povezavi z rokometom?
L: Svojo poklicne poti žal ne vidim v zvezi s športom. Nisem še čisto prepričana, kaj bi rada počela v življenju. V rokometu bom vzrtrajala tako dolgo, kot bom lahko, saj je to šport, ki ga preprosto obožujem.

 

Lini se zahvaljujemo za odgovore in njej ter njeni ekipi želimo veliko uspeha v prihodnjih sezonah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja