INTERVJU: LEA ARAM

“Rada bi, da si me zapomnijo kot nekoga, ki ne obupa in k temu spodbuja tudi druge!” – intervju z dijakinjo GCC, Leo Aram

Dijakinje in dijaki Gimnazije Celje Center, spoznajte vašo sodijakinjo z vaše šole – Leo Aram – ki se bo prvo soboto v septembru potegovala za zmago na Slovenski noti 2020! Lea je 18-letnica, ki trenutno živi v Mozirju. Zase pravi, da jo prijateljice in prijatelji opišejo kot energično, pozitivno, komunikativno ter kot osebo, ki glasno govori in je vedno nasmejana. Kot oseba verjame v to, da se vse zgodi z razlogom in da svojo pot oblikujemo s svojimi dobrimi ter slabimi odločitvami. V spodnjem intervjuju, ki pa ga je ekskluzivno dala za spletno stran svoje srednje šole, pa zaupa še nekaj več o sebi. Spoznajte jo!

Lea, za vse dijake in dijakinje tvoje srednje šole, ki te še ne poznajo, kako bi se predstavila? Kaj želiš, da izvejo o tebi?

Predstavila bi se jim predvsem kot osebo, ki je res vedno kar se da nasmejana in pozitivna, pa tudi kot osebo, ki poleg tega, da veliko govori, še več poje. Rada bi, da bi si me bolj ali manj zapomnili kot nekoga, ki ne obupa in k temu spodbuja tudi druge.

Ali se spomniš tistega prvega trenutka, ko si ugotovila, da želiš postati pevka? Kako si prišla do te odločitve?

Točnega trenutka se ravno ne spomnim, vem pa, da je že od malega bila to moja največja strast in nek hobi, katerega sem imela z odraščanjem priložnost vedno bolj razvijati in zagotovo bom tako tudi nadaljevala.

Pridno sodeluješ z Vocal BK Studiem. Kaj ti pomeni sodelovanje s kolegi iz te glasbene hiše?

V Vocal BK Studiu imam vedno več možnosti glasbenega ustvarjanja in učenja, zame to pomeni še dodaten korak naprej v moji pevski karieri, za kar sem zelo hvaležna.

Imaš veliko nastopov tako na svoji srednji šoli kot v Celju in okolici. Si pri sebi opazila v tej kratki zgodovini nastopov kakšen napredek? Si mogoče izgubljala tremo z vsakim nastopom, pridobila več samozavesti, … ali boš za to potrebovala še nekaj nastopov?

Jaz menim, da je vsak nastop korak naprej in da z vsakim nastopom, vsako priložnostjo dobivaš nove izkušnje, se vsakič nekaj novega naučiš in zase bi rekla, da sem v teh letih, kar sem imela možnosti, res izgubila precej več treme in strahu, prav tako pa sem se naučila še bolj uživati na odru in v samem petju.

Aprila tega leta pa si izdala svojo prvo pesem Only you, ki so jo napisala prav na tvoji srednji šoli – v glasbenem kabinetu. O čem govori pesem? In predvsem – kako je izgledal proces pisanja svoje čisto prve pesmi?

Pesem govori o tem, da se vsak posameznik kdaj znajde na neki točki v življenju, kjer se počuti izločenega iz neke »skupine« oziroma iz nekega »okolja« in da je v takšnih trenutkih pomembno ohraniti svoje interese, slediti samemu sebi, ker si ob koncu dneva pomemben le ti in si ti edina oseba, ki šteje in jo moraš osrečiti. Pisanje pesmi se je začelo, ko sem se enkrat znašla v situaciji, o kateri sem si želela zapisati več, potem pa sem vse skupaj nadaljevala še glede na neko tematiko, s katero se marsikdo lahko poistoveti.

Glede na to, da pa je pesem v angleškem jeziku – besedilo pa si napisala sama – in da tekmuješ na tekmovanju Slovenska nota, ki promovira prav besedila v slovenščini – kako gledaš na slovensko glasbo? Prisegaš bolj na tuja besedila?

Cenim vso glasbo na splošno. Mogoče se lažje izpovedujem in izražam v angleščini, ne dajem pa večje teže tuji glasbi, ker menim, da je slovenska ravno tako, če ne včasih še celo bolj kvalitetna kot tuja.

Ni neznano dejstvo, da naravnost obožuješ svojo srednjo šolo Gimnazijo Celje Center. Kaj ti je na tvoji srednji šoli najbolj všeč in zakaj bi jo priporočila vsem bodočim, ki se bodo odločili za vpis na to šolo?

Najbolj mi je všeč sproščeno in pozitivno vzdušje, ki ga lahko začuti vsak, ki že samo stopi na šolo. Šola kot taka nudi že sama po sebi dosti »obšolskih« aktivnosti, katerih je vsako leto več. V prvi vrsti bi izpostavila, da brez takšnega ravnatelja, ki se res trudi in nameni toliko svojega prostega časa šoli, tega ne bi bilo. Vsi so zavzeti za vse, se trudijo, da nam nudijo najboljše in res bi šolo priporočila komurkoli, ki razmišlja o vpisu nanjo.

Kateri pa je tvoj najljubši spomin z Gimnazije Celje Center? Gotovo imaš veliko spominov …

Vsi spomini, ki sem jih ustvarila na tej šoli, bodo ostali nepozabni, če pa bi morala izpostaviti eno stvar, pa si vsako leto najbolj zapomnim naš koncert ob koncu šolskega leta, ki ga priredimo in kjer se zberemo prav vsi ter uživamo v dobri glasbi.

Letošnje leto tekmuješ na tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku. Če zmagaš na tem tekmovanju, boš za nagrado prejela povsem svojo slovensko pesem. Kaj bi ti to pomenilo?

Res bi z zmago na Slovenski noti dobila še dodatno potrditev, da mi lahko uspe, da je ljudem všeč to, kar predstavljam, avtorska pesem pa bi bila en lep spomin na to, kar sem dosegla in v veselje bi mi bilo sodelovati s producenti le te.

Vse dijakinje in dijake GCC povabi, da te spremljajo 5. septembra 2020 na finalnem večeru Slovenske note 2020, ki bo potekal v živo na YouTubu iz Delavskega doma Hrastnik. Zakaj naj si ogledajo finalni večer in zakaj naj navijajo zate?

Najprej bi se zahvalila vsem, ki me že spremljate in vsem, ki me morda še boste in vse vas vabim, da se nam pridružite na finalnem večeru, kjer boste poleg mojega nastopa slišali še druge res dobre finalistke in veliko dobre slovenske glasbe. Jaz vedno pravim, da če je nekomu nekaj ali nekdo všeč, mu nameni podporo, in če bom to jaz, mi bo zagotovo vsaka podpora pomenila ogromno, če pa bo to kdo drug pa privoščim prav vsakemu, da mu uspe v tem, kar si želi.

Finalni večer Slovenske note 2020 bo potekal 5. septembra 2020 v Delavskem domu Hrastnik, prenos pa si boste lahko ogledali v živo na YouTube kanalu Slovenske note (https://www.youtube.com/channel/UCfhK09MFwlkSk9liIRaj00Q). Za zmago se bo potegovalo 10 pevk iz celotne Slovenije, ki so bile predhodno izbrane izmed 44 predstavljenih na avdiciji, ki je potekala v Mladinskem centru Hrastnik konec junija, izbrala pa jih je 4-članska strokovna komisija v sestavi Božidarja Wolfanda Wolfa, Denisa Trapa, Saše Lešnjek in Davida Amara. Na finalnem večeru bo zmagovalko določila kombinacija glasov spletnega glasovanja (50 % glasov) in nove strokovne žirije (50 % glasov). Zmagovalka bo za nagrado dobila svojo novo slovensko pesem. Navijajte za Leo preko spleta in glasujte zanjo!

YOUTUBE LINK POSNETKA LEE:

YOUTUBE LINK POSNETKA VSEH DESETIH FINALISTK SLOVENSKE NOTE 2020:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja