Intervju: Ines Pusovnik

Že followate breakfast_queen8? No, če vaš odgvor NI pritrdilen, hitro vzemite v roke vaš mobilni telefon, odprite Instagram in poiščite navedeni profil. Ne bo vam žal, morda boste postali le malce lačni. 🙂

Za vas smo se pogovorili z mlado nadobudno kuharico, ki svoje vrhunske kulinarične izdelke objavlja kar na socialnem omrežju Instagram. Ines si je vzela čas in nam obrazložila svoje kuharske začetke, metode priprave hrane …

Ines pozdravljena, za začetek bi te rad vprašal, od kod je prišla ta ideja in navdušenje za tovrsten hobi, če lahko temu tako rečem?
Pozdravljen, pravzaprav se me je že od nekdaj držala strast in veselje do kuhanja, s srednjo šolo pa se je le še povečala, vedar sem pri tem vedno bolj začela razmišljati o zdravi prehrani in pravilnem načinu življenja. S časoma pa se me je začela lotevati še ideja, da bi vse skupaj nadgradila in delila svoje kuharske podvige. Sprva sem se sama lotila tega “projekta”, kmalu za tem pa se mi je za kratek čas pridružila še Hana Jager. Moram pa reči, da sem bila na začetku izredno sramežljiva ter prestrašena, ravno zaradi te misli, kaj pa če jim nebo všeč. Na tem mestu bi se res rada zahvalila svojim sošolkam, saj so me spodbudile k temu. Bile so izredno navdušene nad mojimi idejami in me spraševale po receptih. Zagotovo lahko rečem, da so bile ključen faktor pri mojih zečetkih.

received_580325015506687
Ko si že ravno omenila Hano, vem, da sta zelo povezani, kje sta se sploh spoznali?
Hano sem navidezno poznala že prej, saj živiva dokaj blizu in skupaj sva nekaj časa trenirali odbojko. Pa vendar se takrat še nisva tako razumeli. Prvič sva zares spregovorili na pevskih vajah in se kmalu ujele, predvsem zaradi najine skupne točke – zdrave prehrane seveda.

Kako pa se lotiš samega procesa priprave, si pogledaš recepte na spletu, revija, blogih …?
Nikoli ne gledam receptov.

KAJ?
Ne, res nikoli ne gledam receptov, pogledam, kaj je v hladilniku in potem se prepustim občutkom. Tukaj se vidi razlika med nama s Hano, saj ona vedno pregleda recepte preden se loti kuhat. Ravnokar sem naredila presno tortico, ker sem doma našla dateljne in sem pač poskusila srečo. Zdaj pa imam manjšo težavo, treba je počakati en dan predem jo lahko poskusim …

Ines, res me presenečaš v vseh možnih pogledih. Kaj je pravzaprav tvoj moto, gonilo do tovrstnega ustvarjanja?
Moram reči, da je moja velika strast fotografija, prav tako pa tudi hrana, zato želim dokazati sebi, kot tudi ostalim, da je hrana lahko svojevrstna umetnost. Želim dokazati, da hrana ne le diši dobro in je izvrstnega okusa, hrana je lahko tudi lepa. Moj gonilni moto pri urejanju samih slik kot tudi celotne podobe mojega instagram profila je, da če ljudje hrane že nemorejo okusiti ali vonjati, naj jo vsaj gledajo in naj jih to premami.
Ko sva že ravno pri objavah na Instagramu, kakšni procesi se skrivajo za temi vrhunskimi slikami?
Pri pripravi slike in že pri pripravi jedi izoblikujem nekakšen načrt, končno obliko same ideje in izgleda postavitve ter končnega izdelka. Sam proces postavitve in nato fotografiranja mi vzame vse skupaj nekje petnajst minut časa in do takrat se mi zajtrk že ohladi, vendar se definitivno izplača, saj slike izgledajo vrhunsko. Prišlo je tako daleč, da za dobro svetlobo fotografiram kar zunaj, na balkonu, na mrazu.

Si dijakinja umetniške gimnazije in tvoj urnik je kar precej naporen. Zanima me, kje najdeš čas za vse to?
Priznam, da zna biti res naporno in včasih res ni dovolj časa za vse, kar si zadam, ampak moram reči, da sem svoje kuharsko ustvarjanje prestavila predvsem na vikende in še posebno na jutra. Kot lahko sklepate z mojega instagrama, sem ljubiteljica zajtrkov. Kot ljubiteljica juter, mi ni težko vstati, pa če tudi to pomeni šestih zjutraj. Ob vsem tem tempu, ki ga imam, imamo, je morda res težko najti čas za vse, vendar za hrano se vedno najde kaj prostega časa.

received_580325025506686
Pred kratkim si dejala, da če ti v življenju kaj druga ne uspe, pa morda odpreš slaščičarno. Zakaj pa ne bi bila to prvotna ideja?
Poleg kuhanja me zanima še ogromno drugih stvari. O tem kaj želim v življenju početi sem v zadnjem letu veliko razmišljala, med drugim je bila tudi ideja, da bi po končani srednji šoli napisala kuharsko knjigo. Nekako pa sem prišla do spoznanja, da lahko kuhanje še vedno ostane moj hobi, kljub temu da študija ne bom nadaljevala v tej smeri. Nikoli ne vemo, kam nas bo vodilo življenje. Morda pa res kdaj odprem slaščičarno s super zdravimi slaščicami.
Zate imam še zadnje vprašanje, ki je pomembno tudi za naše bralce. Zanima me, ali bi bila pripravljena pisati krajše recepte za Sledka, da ga tako malo popestriš?
Z največjim veseljem. Lahko pripravim kakšne recepte za zdrave zajtrke ali kakšno malico za v torbo, kar koli si želite, še posebej bralci.

 

Tukaj ste navrsti vi, dragi bralci. V komentarjih nam sporočite, ali ste za takšen projekt in seveda, kaj bi vi radi brali in si okusnega tudi sami pripravili. Pričakujemo odgovore 😉

 

Ines se zahvaljujemo za vse odgovore in vse recepte, ki jih bo še delila z nami, in ji želimo veliko uspehov pri kuhanju in fotografiranju.

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja