Intervju: Dominik Polanc

V sklopu prireditve 3-kons je pred mesecem dni potekal tudi Dijaški Filmski Festival. Na njem so dijaki štirih šol s Kosovelove ulice predstavili svoje filmske izdelke. Zmagal je kratki film Krst, avtorja Dominka Polanca. Film pa je sorežirala tudi bivša dijkinja GCC, Dominikova sestra, Sara Polanc.

Z zmagovalcem je Sledko spregovoril nekaj besed.

SLEDKO: Kje si dobil idejo za film?
DOMINIK POLANC: Zdi se mi, da je osnovna ideja definitivno klasični hollywoodski način, h kateremu so pa dodane različne ideje, ki sva jih dodala s sestro. Predsem pa sva hotela narediti akcijsko-komedijski filmček, kajti oba sva se strinjala, da bi lahko nastalo nekaj dobrega.

S: Kakšen izziv ti je predstavljalo snemanje filma?
DP: Samo snemanje filma mi niti ni predstavljalo velikega izziva, kajti samo snemanje je potekalo samo 1 dan. Ker pa sem snemal s prijatelji, je bilo zelo veliko smeha, tako da bi rekel, da je bilo snemanje še najboljši del.

S: Kakšen izziv so ti predstavljali strelski kadri?
DP: Strelski kadri so mi bili največji iziv in sicer v montaži, kjer sem slab teden posvetil samo efektom. Vsak strel je sestavljen iz več komponent kot so blisk, dim, svetloba. po tem pa seveda še zvok.

S: Kako si ob po zmagi počutil?
DP: Po zmagi sem dobil občutek, da se je ves ta trud povrnil in pa tudi kakšno srečo sem imel, ker so bili igralci zelo izvrstni.

S: Je bil to prvi skupni projekt s tvojo sestro?
DP: Ta film ni bil ravno prvi projekt, ki sva ga naredila s sestro. Je pa bil prvi resni projekt, ker je bilo od pisanja zgodbe do končne montaže dela za kakšen mesec.
Skratka kratki film Krst je akcijska-komedija, ki je vredna ogleda. Če si filma še niste pogledali, predlagamo, da to storite čim prej.

Dominiku še enkrat čestitamo za njegov uspeh in mu želimo veliko sreče na njegovi nadaljnji filmski poti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja