INTERVJU: DAVID POLANC

O nastopu na šovu Slovenija ima talent, Okroglih muzikantih in ciljih za prihodnost

Če ste v zadnjih tednih spremljali avdicije šova Slovenija ima talent, ste lahko videli (in slišali) našega dijaka iz 2. a. Z Davidom smo se pogovorili o tej nepozabni izkušnji, glasbenih začetkih in še o mnogem drugem.

Tako kot to štiričlanska ekipa žirantov, smo tudi mi Davida vprašali, zakaj se je prijavil. Povedal nam je, da ga je prijavila mama po zmagi na talentih v Laškem, kjer je bil eden izmed žirantov tudi naš ravnatelj Gregor Deleja.

Seveda smo med njegovim nastopom vsi stiskali pesti za čim bolje odpeto pesem, o lastnih pričakovanjih pa je David povedal, da, čeprav se zmage ne bi branil, na talentih nima namena zmagati, saj se je le prišel pokazat Sloveniji, poleg tega pa se zaveda močne konkurence.

Verjamem, da nas prav gotovo vse zanima, kaj se dogaja v zaodrju, a nam je David smel povedati le, da snemanje poteka zelo sproščeno.

David se z glasbo ukvarja že celo življenje, saj je njegov oče član ansambla Okrogli muzikanti, katerega član je nedavno postal tudi sam. Igra klarinet, poleg programa predšolske vzgoje namreč vzporedno obiskuje tudi glasbeno šolo – smer klarinet.

David je komisijo navdušil z interpretacijo Sinatrove klasike Fly me to the moon, zato smo ga morali povprašati tudi po njegovem glasbenem okusu: “Definitivno je moja zvrst narodnozabavna glasba, poleg nje pa sem zelo velik oboževalec staromodne glasbe nasploh.” Njemu zelo ljubi so Frank Sinatra, Louis armstrong, Elvis Presley in drugi.

Poleg ukvarjanja z glasbo, veliko časa preživi z živalmi. Ker mu veliko pomenijo tudi prijateljstva in ohranjanje stikov, nekaj časa preživi tudi za ekranom.

O svojih ciljih za prihodnost je povedal, da želi nadaljevati z ansamblom, seveda pa si želi postati prepoznaven v petju.

Davidu v prihodnje želimo veliko sreče in se mu iskreno zahvaljujemo za pogovor! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja