INTERVJU: ANJA PUCKMEISTER

Že Ronda Rousey je dejala:” Ves čas me je strah neuspeha, vendar očitno ne toliko, da bi prenehala.” Prav vsak športnik bi se lahko strinjal z dejstvom, da je za dobre rezultate potrebno veliko dela in volje. O tem nam je povedala tudi dijakinja 2. c razreda, Anja Puckmeister, ki veliko svojega časa posveti odbojki, kar pa se tudi kaže na izjemnih dosežkih.

Anja, kdo te je navdušil za odbojko?

Že kot otrok sem imela zelo rada igre z žogo, od nogometa do ping ponga. Tudi po televiziji sem spremljala športe, najraje odbojko saj se mi je zdela res zanimiva. Zato sem se odločila, da jo bom začela trenirati. Najbolj pa me je navdušila slovenska moška reprezentanca, saj so igrali, in še igrajo zelo požrtvovalno, in so zelo povezani med sabo.

Kako se je začela tvoja pot v športu?

Šport me spremlja že tako dolgo, da se skoraj niti ne spomnem več. Ko sem bila še čisto majhna, sva se z očetom dneve in dneve igrala z različnimi žogami. Prvič ko sem šport začela resno trenirati, je bil prvi razred. Trenirala sem gimnastiko in igrala rokomet. V tretjem razredu pa sem začela trenirati tudi odbojko, ostale športe pa pustila in se posvetila samo njej.

Kje najdeš motivacijo za treninge in tekme?

Odbojko igram z velikim užitkom, in se ob njej sprostim in zabavam. Seveda pa želim biti vsak trening boljša in me želja po uspehih žene naprej.

Kako ti uspeva uskladiti šolo in šport?

Je zelo naporno, vendar mi uspeva. Ko pridem domov iz šole, poskušam čimprej opraviti vso nalogo, da mi ostane dovolj časa za učenje. Treninge imamo zelo pozno, zato moram narediti vse stvari pred njimi, saj je po treningih čas samo še za spanje.

Kaj počneš v prostem času, poleg odbojke?

Nimam kaj veliko prostega časa, ko pa ga imam ga rada izkoristim za spanje, druženje s prijatelji, igranje z mojim psom in mojo sestrico.

Kakšni so tvoji nameni in želje glede študija?

Glede študija še nisem razmišljala, saj me veseli veliko stvari. Vesela bi bila, če bi bilo kaj v povezavi s športom.

Zakaj si se odločila priti na GCC, in kako se počutiš sedaj, ko si uspešno zaključila prvi letnik?

Želela sem na gimnazijo, najprej nisem vedela na katero naj grem, vendar sem se po informativnih dnevih odločila za GCC, saj mi je bila ta šola najbolj všeč. Sedaj ko sem zaključila prvi letnik, vem, da sem se odločila prav in upam, da bom uspešna še naprej.

Kakšen je tvoj življenski moto?

Vedno daj vse od sebe, če ne ti bo kasneje žal.

Kako so potekale priprave na državno prvenstvo, in kakšna so bila tvoja pričakovanja?

Zaradi COVID-19 smo letos začeli malo kasneje s pripravami. Treninge smo imeli vsak dan. Na prvem turnirju sva s soigralko zasedli tretje mesto, prav tako tudi na drugem. Na teh dveh turnirjih sva velikokrat morali igrati proti najinima končnima nasprotnicama Zalo in Niko, kjer smo vedno igrali zelo tesen rezultat z 2:1. Dva tedna pred finalnim turnirjem na Kongresnem trgu, pa smo imeli treninge dvakrat na dan. Na dan tekme sva bili zbrani, v igri pa dali vse od sebe in ju tako premagali z rezultatom 2:0.

Anji se zahvaljujemo za sodelovanje pri intervjuju, v prihodnosti pa ji želimo veliko uspeha pri odbojki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja