Intervju: Ana Vornšek

Ana Vornšek, dijakinja 1. d, je mlada celjska taekwondoistka, ki je poleti na Mednarodnih igrah šolarjev v Tajvanu osvojila bronasto kolajno v kategoriji deklet do 63 kg.
Prijazno nam je odgovorila na nekaj vprašanj.

SLEDKO: Kdaj in zakaj si začela trenirati taekwondo?
ANA: Taekwondo sem začela trenirati pred dvema letoma in sicer sem se za ta šport odločila prav za to, ker sem prej poskusila že veliko športov, v katerih se nisem ravno našla, prav tako pa sem se želela naučiti malo samoobrambe oziroma udarcev. Zdaj pa res ne vem, kaj bi brez tega športa.

S: Se moraš odpovedati veliko stvarem, da lahko tako uspešno pobiraš kolajne na velikih tekmovanjih?
A: Se moram ja, vendar mi ni težko, ker vem da bom tako še samo bolj uspešna. Velikokrat se moram odpovedati prostemu času in druženju s prijatelji, tudi kakšni hrani pred tekmo, saj moram obdržati svojo težo, vendar mi ni žal.

S: Kako in kolikokrat na teden imaš treninge?
A: Treninge imam 6x na teden po uro, uro in pol, delijo se na kondicijske in na treninge za moč ter hitrost, ob sobotah imamo dve uri specialne vadbe včasih pa namesto kakšnega treninga tek.

S: Kaj je zate najboljši del taekwondoja?
A: Zame so najboljši del Taekwondoja definitivno borbe, v katerih se lahko sprostim, pozabim na vse in pokažem svojo moč.

S: Lahko opišeš, kako izgleda tekmovanje?
A: Tekmovanja zgledajo zelo stresno, saj smo vsi zelo nervozni ali bomo imeli točno kilažo ali ne, ali bomo uspešni ali ne. Vendar je zares zabavno hoditi na takšna tekmovanja, saj spoznaš veliko prijateljev iz tujine in novega sveta.

S: Kateri so tvoji najboljši uspehi?
A: Definitivno 3. mesto na mednarodnih igrah šolarjev na Tajvanu, 5. mesto na Spirit open v Budimpešti, ter 5. mesto na Svetovnem pokalu v Budimpešti.

S: Zakaj si izbrala ravno GCC, program splošne gimnazije?
A: Za to šolo sem se odločila že v osmem razredu in sicer zaradi moje strasti za zgodovino. Tako sem se odločila, da grem na GCC splošno smer in kasneje na študij zgodovine in arheologije.

S: Kako se počutiš v novem razredu?
A: V razredu smo se že prvi dan ujeli vsi med seboj. Zares sem presrečna, da sem dobila takšen razred, kot sem ga, in se v njem počutim prav odlično.
S: Kakšen se ti je zdel prehod iz osnovne v srednjo šolo?
A: Vsi so mi vedno pravili, da je to nekaj zelo težkega in da se ne bom znašla, čeprav se meni ni zdelo nič posebnega. Sicer je vse novo, novi profesorji, sošolci, šola, a sama niti ne opazim neke velike razlike.

S: Kakšni so tvoji cilji in načrti za prihodnost?
A: Moji načrti so osvojiti zlato na večjih tekmovanjih v letu 2017. Prav tako pa so moji cilji biti uspešna v šoli, ki jo še vedno postavljam na prvo mesto.

 

Ani se najlepše zahvaljujemo za odgovore in ji želimo, da uspešno izpolni vse cilje, ki si jih je zadala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja