INTERVJU: ALEKSANDER BREZNIKAR

“Ko smo ugotovili, kaj je všeč vsakemu posamezniku in kako naše ideje o estetiki združiti v skupne produkte, so se začele rojevati ideje.”

Aleksander Breznikar, dijak 4. c-razreda, je vedno nasmejan dijak, ki ga v življenju vodi glasba. Ni le kitarist pri šolski zasedbi The Šlagers, ampak tudi pevec, kitarist in vodja skupine Tooth in The Sky (T. I. T. S.). Slednji so pred dobrim tednom dni izdali nov videospot Hočem, ki kaže na to, da se skupina z vedno boljšimi produkcijami vzpenja na glasbeni sceni.

Za začetek nekaj lahkega … Katera pa je tvoja najljubša pesem?
Redki so trenutki, ko lahko rečem, katera je moja najljubša skladba. Poslušam veliko različnih umetnikov in vsak me navdihne po svoje. Trenutno mi najbolj leži skladba Good Posture – Italy, ki jo ravno poslušam na portalu YouTube. Ta me vedno znova preseneča s še nikoli slišanimi zakladi moderne in ne tako zelo moderne glasbe. Seveda lahko na njem poslušate tudi naše skladbe (https://www.youtube.com/channel/UCVunc0E96WeJKsj3Ufxgi9g).

Kdaj ste ustvarili skupino?
S prijatelji smo se v začetku prvega letnika odločili, da bi igrali v bandu, ki pa je takrat izgledal precej drugače. Nismo silili k lastnemu ustvarjanju, pač pa le k priredbam skladb, ki bi na zabavah ljudi najbolj pritegnile. Čez čas pa smo želeli prestopiti v fazo lastnega ustvarjanja. Prav pri prestopu v to potrebuješ ljudi, s katerimi se da pogovarjati in sklepati kompromise, jih poslušati in imeti skupni cilj. Na tej točki se je zasedba precej preoblikovala.

Kako se je skupina razvijala? Zamenjali ste že kar nekaj članov …
Pri vsakem bandu je tako, da se morajo člani kar se da dobro ujeti. Ko smo ugotovili, kaj je všeč vsakemu posamezniku in kako naše ideje o estetiki združiti v skupne produkte, so se začele rojevati ideje. Takrat je band šele dodobra zadihal, žal pa je to terjalo nekaj zamenjav. Sedaj smo v skupini Jon Klemen, Miha Gradišnik in jaz. Lahko rečem, da zelo dobro sodelujemo. 

Kaj vas dela unikatne?
Najprej gotovo to, da band sestavljamo le trije člani, kar lahko pri polnosti in ozkosti zvoka prinaša težave, a se s tem dobro borimo, glede na to, da nam dobro uspeva dobivati poln zvok.

Kdaj ste začeli pisati avtorske pesmi?
Z avtorskimi komadi smo začeli takrat, ko se je prvič pojavilo trenutno ime banda, torej dobro leto nazaj. A kvaliteta in raznolikost posameznih delov skladb, ki se polnijo v celoto, je bila takrat še popolna neznanka. Zdaj imamo napisanih toliko skladb, da lahko izedemo okoli 45 minut dolg avtorski nastop. Izdanih pa je le nekaj od teh. Izmed te peščice pa je tudi kakšna skladba, ki je ne igramo več, zaradi nedodelanosti in monotonosti.

Kje se vidite čez 5 let?
Težko je predvideti, kam nas bo vodila pot v naslednjih petih letih. Lahko pa si želimo in delamo v smeri naših sanj. A sanje se redkeje uresničijo, če o njih razpletamo izven naše glave. Zato se pustimo presenetiti! 😉

Kateri nastop je tebi najbolj ostal v spominu? Na katerega si najbolj ponosen?
Izmed mnogih nastopov, ki smo jih do sedaj izvedli, mi v najlepšem spominu ostaja 19. 10. 2018, ko smo v Celjskem domu nastopili kot predskupina Big Foot Mami, enim izmed naših slovenskih vzornikov. Energija je bila na vrhuncu, tudi ljudje so dobro sodelovali. Predvsem pa smo prvič tako obširni publiki predstavili večino avtorskega programa! Neprecenljivo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja