INFOdan: Umetniška gimnazija

Tudi letos so se osnovnošolci najprej zbrali v športni dvorani, kjer so nastopali glasbeni talenti GCC, govor pa je imel tudi ravnatelj. O GCC pa je spregovorilo tudi 6 dijakov vseh treh programov. Nato pa so dijaki vodniki osnovnošolce zainteresirane za program umetniška gimnazija ter njihove starše odpeljali v risalnico, kjer so jim profesorice na kratko predstavile predmetnik.

Osnovnošolce smo nato odpeljali v geografijo, kjer smo se dijaki z njimi natančneje pogovorili o strokovnih predmetih ter o splošnih informacijah o šoli, starši pa so ostali v risalnici, kjer so od profesoric izvedeli še nekatere njim bolj pomembne informacije.

Osnovnošolce so nato dijaki vodniki odpeljali na ogled šole in obšolskih dejavnosti, s tem pa se je informativni dan tudi zaključil.

Osnovnošolci so si bili glede mnenja enotni. Povedali so nam, da jim je bil zelo všeč prijazen sprejem profesorjev in dijakov ter dobro vzdušje na šoli. Bilo jim je všeč, da šola ponuja veliko obšolskih dejavnosti in izmenjav v tujini.

Ob vprašanju, zakaj bi si izbrali ravno ta program, so povedali, da jim je všeč to, da imajo manj naravoslovnih predmetov ter to, da imajo možnost ustvarjanja. Njihova dvoma sta predvsem preizkus likovne nadarjenosti ter omejitev pri vpisa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja